Antena Meniu Search
x

Un avion Cessna a ratat aterizarea la Strejnic, în Prahova, și s-a răsturnat

Un accident aviatic a fost raportat pe Aerodromul Strejnic din Prahova. Un avion tip Cessna 172 a ratat aterizarea și s-a răsturnat. Pilotul a scăpat cu bine.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 08.05.2019, 19:14

Un accident aviatic a fost raportat pe Aerodromul Strejnic din Prahova. Un avion tip Cessna 172 a ratat aterizarea și s-a răsturnat. Pilotul a scăpat cu bine.

Accidentul s-a produs miercuri după-amiază, în jurul orei 14.30. Avionul Cessna 172, în timpul manevrei de aterizare pe Aerodromul Strejnic, a lovit cu aripa stângă solul și s-a răsturnat.

Avionul a fost avariat în urma impactului. Pilotul a scăpat nevătămat, dar a fost transportat la spital pentru investigații.

Avionul aparține Școlii Superioare de Aviație Civilă și era folosit pentru cursuri de pilotaj. Surse din anchetă spun, de altfel, că pilotul era un elev, iar instructorul era la sol și cu care ținea legătura prin radio. Se pare că a fost o eroare de pilotaj.

Școala Superioară de Aviație Civilă a decis suspendarea activității. Temporar, nu se mai zboară, iar elevii școlii vor fi verificați suplimentar.

CORECȚIE: Acest articol a fost actualizat cu noi informații. Inițial, s-a indicat că accidentul s-a produs la decolare, dar informațiile ulterioare au indicat că a fost vorba despre aterizare. Eroarea a fost corectată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Un avion Cessna a ratat aterizarea la Strejnic, în Prahova, și s-a răsturnat