Meniu
Search
x

Un avion Antonov An-26 s-a prăbușit în Ucraina. Cel puțin 22 de oameni au murit

Un avion de tip Antonov An-26 s-a prăbușit în Ucraina, în apropiere de Harkov, în această seară. Din primele informații, aeronava avea la bord mai mulți cadeți, iar cel puțin 22 de persoane au murit. "Fără cuvinte", a scris președintele Ucrainei pe Facebook, care a anunțat că sâmbătă va merge la locul tragediei.

De Daniel Murărescu la 26.09.2020, 00:38
  • Avion prăbușit în Ucraina, vineri seara, în apropiere de Harkov
  • Cel puțin 22 de oameni au fost găsiți fără viață
  • La bordul aeronavei care a luat foc erau cadeți, tineri militari

Observator a transmis live via AP imagini de la locul prăbușirii avionului:

Tragedie aviatică în Ucraina. Un avion de tip Antonov An-26 s-a prăbușit în apropiere de localitatea Chuhuiv, aflată la aproximativ 30 de kilometri de orașul Harkov.

Aeronava a fost mistuită de flăcări în urma impactului violent. Potrivit presei din Ucraina, cadeții mai aveau doi kilometri până la pista de aterizare.

Imagini surprinse la scurt timp după prăbușire arată că aeronava s-a transformat într-un morman de fiare, după impactul cu solul. Incendiul a fost stins de pompierii chemați la fața locului.

"Este un șoc", a spus adjunctul ministrului de Interne din Ucraina, pentru AFP. "La acest moment este imposibil să stabilim cauza", a precizat Anton Gerascenko.

Zeci de persoane, martori, paramedici, polițiști, investigatori și reporteri sunt în zona în care s-a prăbușit avionul Antonov.

Serviciul Național de Urgență din Ucraina a anunțat că 28 de persoane erau la bordul avionului militar. 22 de trupuri au fost găsite fără viață, doi pasageri au reușit să supraviețuiască, iar alți patru pasageri sunt căutați. Operațiunea este în desfășurare, transmite unian.info.

Volodimir Zelensky, președintele Ucrainei

Fără cuvinte.

"O teribilă tragedie în regiunea Harkov. Un avion An-26 s-a prăbușit, erau cadeți ucraineni. Sunt morți și răniți. La acest moment, 20 de morți au fost confirmați. Se caută alții. Doi au supraviețuit. Din primele informații, erau 28 de pasageri la bord. Fără cuvinte. 

Dezastrul s-a produs în timp ce avionul ateriza. Am format de urgență o comisie guvernamentală pentru a investiga toate circumstanțele și cauzele tragediei. Premierul a fost desemnat pentru această investigație. Echipele de căutare sunt deja la fața locului. Mâine voi fi în Harkov", a transmis președintele ucrainean, pe Facebook, într-un mesaj postat la ora 22.13.

- Știre în curs de actualizare - 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un avion Antonov An-26 s-a prăbușit în Ucraina. Cel puțin 22 de oameni au murit