Antena Meniu Search
x

Avion în flăcări la Tomeşti, în Harghita, după o aterizare forţată

Un avion utilitar folosit pentru campania de vaccinare antirabică a vulpilor a aterizat forţat în Harghita, la Tomeşti, din cauze încă nedeterminate, după care a luat foc. Cei doi piloţi au reuşit să se salveze după aterizarea forţată şi au scăpat cu viaţă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 27.06.2019, 12:39

Avion în flăcări la Tomeşti, în Harghita, după o aterizare forţată - Profi Media

Un avion utilitar folosit pentru campania de vaccinare antirabică a vulpilor a aterizat forţat în Harghita, la Tomeşti, din cauze încă nedeterminate, după care a luat foc.

Cei doi piloţi au reuşit să se salveze după aterizarea forţată şi au scăpat cu viaţă.

Avion în flăcări la Tomeşti, în Harghita, după o aterizare forţată

Doi piloţi care se ocupau cu distribuirea momelilor vaccinale în cadrul campaniei de vaccinare antirabică a vulpilor au reuşit să se salveze, după ce avionul utilitar în care se aflau a manifestat o defecţiune.

După o aterizare forţată în apropiere de  Vârful Mădărași, avionul a luat foc. Poliţii sunt sârbi şi sunt amândoi în viaţă.

"Un avion de mici dimensiuni, care imprastia substanta antirabica, a aterizat fortat in zona Varfului Mădărași din județul Harghita. Potrivit datelor furnizate de apelant, dupa aterizare avionul a luat foc. La bord se aflau pilotul si copilotul, care s-au evacuat imediat. Ambele persoane sunt constiente, fara rani grave si urmeaza sa fie evaluati de catre echipajele medicale. Avand in vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, se deplaseaza 3 echipaje de salvatori cu mijloace 4x4", informează autorităţile.

Un elicopter SMURD se deplaseaza in zona evenimentului pentru recuperarea celor doua persoane.

Campanie pentru vaccinarea vulpilor din avion

Distribuirea momelilor pe cale aeriană se desfășoară pe teritoriul României începând cu data de 7 iunie, în funcție de condițiile meteorologice de pe aeroporturi/aerodromuri.

Persoanele numite și instruite, distribuie momelile din avion într-un ritm mediu determinat de viteza de la sol, pe suprafețe întinse, cu o densitate de 25 de momeli per kilometru pătrat, cu excepția zonelor locuite (cu 500 de metri înainte de localități), cursurilor de apă și zona drumurilor.

Vaccinul introdus în momeală, este folosit în scopul imunizării active a vulpilor contra rabiei, pentru prevenirea infectării şi mortalităţii animalelor sălbatice. Imunitatea se instalează după 21 de zile de la administrare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Avion în flăcări la Tomeşti, în Harghita, după o aterizare forţată