Antena Meniu Search
x

Video "Bă, ce se întâmplă? Nu e ok". Localnici din Cluj, îngroziți de copiii lăsați nesupravegheați pe blocuri sau în balcon

Inconştienţă la cote înalte în comuna Floreşti din Cluj. Doi copii au fost filmaţi în timp ce se jucau pe acoperişul în pantă al unui bloc cu patru etaje. O vecină a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Şi, tot în Floreşti, o altă fetiţă a fost expusă pericolului chiar de părinţi, care i-au montat un leagăn în balcon, la etajul trei.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.05.2023, 21:05

Vezi și

Imaginile filmate de o femeie în cartierul Floreşti îţi taie respiraţia. Copiii, frate şi soră, de 8 şi 10 ani, erau singuri acasă în momentul în care au ieşit pe geamul din mansarda în care locuiesc şi au ajuns direct pe bloc. Cei doi se plimbă şi aleargă dintr-o parte în alta. La un moment dat, fata de 10 ani coboară pe marginea acoperişului construit în pantă şi priveşte în gol. În orice clipă se putea întâmpla o tragedie.

Alex Prunean, reporter Observator: De sus de pe acoperiş şi până aici, la nivelul solului sunt cel puţin 10 metri, iar un singur pas greşit le putea fi fatal. O căzătură de la o astfel de înălţime, mai ales pe beton, nu oferă şanse prea multe de supravieţuire.

Vecina care a filmat totul a sunat la 112. Mama copiilor era la serviciu şi a aflat de ispravă de la poliţişti. 

Mama copiilor: M-au întrebat dacă ştiu unde îmi sunt copiii, am zis că acasă. Poliţia era aici, în apartament, când m-au sunat.Mi-au explicat că copiii erau pe acoperiş. Eram într-o stare de şoc. Când i-am întrebat, au zis că s-au jucat.

Pe acelaşi subiect

Mama a fost amendată, iar pe fir au intrat şi inspectorii de la Protecţia Copilului

Iulian Timșa, IPJ Cluj: S-a luat legtura cu reprezenztantul legal al copiilor, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă 500 de lei.  

Nicoleta Molnar, DGASPC Cluj: Nu s-a pus problema de a fi neglijenţă din părinţilor, a fost un eveniment neplăcut. Copiii frecventeză şcoala, sunt educaţi, sunt responsabili, la fel şi mama. Cazul rămâne în atenţia noastră, vor fi monitorizaţi împreună cu Primăria comunei Floreşti şi, de asemenea, vom face vizite regulate. 

Administratorul clădirii spune că apartamentul se întinde pe tot etajul şi nu are niciun drept să restricţioneze accesul pe acoperiş. Filmarea a stârnit reacţii în lanţ pe internet, dar şi în cartier.

"Doamne fereşte, bine că nu au căzut. Cred că aş face infarct să îi văd pe ai mei în filmări",

"Oare Poliţia nu-i poate pedepsi pe aceşti părinţi ce nu au grijă de aceşti copii inconştienţi (...)?",

"Cum se plimbă aşa relaxaţi pe acolo?", au fost câteva dintre comentarii. Unii localnici spun că plimbările pe acoperiş sunt la ordinea zilei.

Legea spune că în România copiii pot fi lăsaţi singuri acasă de la 14 ani

Tot în Floreşti, o fetiţă a fost filmată în timp ce se dădea cu putere într-un leagăn montat în balconul deschis al unei locuinţe la etajul trei. Şi în acest caz, unul dintre vecini a suprins momentul. 

Mihai Repede, creator de conţinut: Ieri mă duceam la sediu sa mi fac treaba la firmă şi văzând cum se dă pe leagăn, eram: "Bă, ce se întâmplă? Nu e ok". Era foarte fericită... Am zis, cred că nu e ok, dar vreau să iau părerea părerea oamenilor din comentarii. Părerile sunt împărţite şi cele mai multe îmi spun că e de bine, dar eu cred ca nu este de bine pentru că nu mi se pare deloc sigur ce se întâmplă acolo.

Reporterii Observator au încercat să dea de părinţii fetiţei dar nu au fost d egăsit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Bă, ce se întâmplă? Nu e ok". Localnici din Cluj, îngroziți de copiii lăsați nesupravegheați pe blocuri sau în balcon