Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nimeni nu îl vrea pe Nelu! Puştiul de 16 ani zace inconştient, de luni de zile, abandonat pe patul de spital. Băiatul a avut un accident de motocicletă în august

Un bãiat de 16 ani, din Vaslui, victimã a unui accident de motocicletă, a fost uitat prin spitale de aproape cinci luni de zile.

de Redactia Observator

la 05.12.2017 , 12:48

Nimeni nu îl vrea pe Nelu! Puştiul de 16 ani zace inconştient, de luni de zile, abandonat pe patul de spital. Băiatul a avut un accident de motocicletă în august - vremeanoua.ro

Un bãiat de 16 ani, din Vaslui, victimã a unui accident de motocicletă, a fost uitat prin spitale de aproape cinci luni de zile.

Nelu B. şi-a petrecut ultimele cinci luni prin spitalele din România. Bãiatul a suferit un grav accident de motocicletă în luna august a acestui an, în Brasov, unde locuia împreunã cu tatãl sãu. Medicii braşoveni au reusit sã-i salveze viata, însă, de atunci, copilul se aflã în stare de inconstientã.

În urmã cu o lunã, a fost transferat la Vaslui, judetul sãu de domiciliu.

Articolul continuă după reclamă

Aici, Nelu a avut parte de cel mai bun tratament, medicii îngrijindu-l ca pe propriul copil. Asta şi pentru că, timp de o lună, bãiatul a fost vizitat de familie doar o singurã datã.

Asistentii sociali din cadrul unitãtii medicale au încercat sã stea de vorbã cu mama lui, pentru a-l lua, însã fãrã nicio sansã de reusitã, scriu jurnaliştii de la vremeanoua.ro. Se pare cã mama refuzã pentru cã este recãsãtoritã si nu vrea sã se certe cu noul ei sot.

Angajatii SJU Vaslui au contactat si Directia pentru Protectia Copilului Vaslui pentru a-i gãsi lui Nelu un centru unde sã poatã primi îngrijirile de care are nevoie, însã nici de aici nu au primit rãspunsul asteptat.

Nelu are şanse de recuperare

“Este un copil de 16 ani, victimã a unui accident rutier care a avut loc la Brasov. Este la noi, pe sectia de Terapie Intensivã, de aproximativ 30 de zile. Este într-o stare vegetativã, cu traheostomã, inconstient. Tot ce tine, în acest caz, de Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui s-a fãcut. Familia spune cã nu poate sã îl ia acasã sã îl îngrijeascã. Am contactat si alte institutii din alte judete, care se ocupã de îngrijirea pacientilor paliativi, dar ei nu pot sã-l tinã decât pe o perioadã foarte scurtã de timp, adicã 14-20 de zile. Ori lui îi trebuie îngrijire pe o perioadã mai lungã de timp. Am contactat si Directia pentru Protectia Copilului pentru a fi institutionalizat într-o unitate specificã. Pacientul are sanse de recuperare tocmai de aceea trebuie instituitã o mãsurã în cazul acestui copil”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Pentru cã familia refuzã sã-l ia acasã, iar Protectia Copilului nu are solutii pentru a-l îngriji, Nelu va rãmâne, deocamdată, internat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Nimeni nu îl vrea pe Nelu! Puştiul de 16 ani zace inconştient, de luni de zile, abandonat pe patul de spital. Băiatul a avut un accident de motocicletă în august