Antena Meniu Search
x

Băiețelul internat la ATI, bolnav de Covid-19, are plămânii și inima afectate. Medic: Starea lui, staționară spre bine

Copilul din Buzău infectat cu coronavirus și internat pe secția ATI a Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din Capitală este dependent de oxigen și are afectare pulmonară și cardiacă, au anunțat medicii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.09.2020, 14:50

Băiețelul internat la ATI, bolnav de Covid-19, are plămânii și inima afectate
Băiețelul internat la ATI, bolnav de Covid-19, are plămânii și inima afectate - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Copilul a fost transferat de la Buzău la Spitalul Gomoiu din Capitală, după ce starea lui s-a înrăutățit.
  • Peste 6.700 de copii din România s-au infectat până acum cu noul coronavirus.

Copilul, care a fost diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecției cu virusul Sars-CoV-2, este într-o stare ”staționară spre bine”.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din Capitală, copilul nu este intubat, însă este dependent de oxigen.

"Nu este intubat, momentan este stabil, staționar spre bine. Are afectare pulmonară și cardiacă. El este cu afectare multisistemică, pe toate organele, însă cea mai importantă afectare este la nivel pulmonar și cardiac. Absolut toate organele sunt afectate de această hiper-inflamație, determinată de o infecție. Nu este intubat, nu are nevoie de asistare ventilatorie, nu ne gândim la acest lucru acum. Este dependent de oxigen, cu mască de oxigen cu flux mic", a declarat dr. Livia Vlădoiu, șefa Secției ATI a Spitalului Gomoiu din București.

Copilul nu suferea de alte afecțiuni medicale, înainte de infectarea cu SARS-CoV2, au mai anunțat reprezentanții spitalului.

”Este un copil fără antecedente semnificative anterioare care oricum nu au nicio importanță în acest sindrom”, a spus medicul Livia Vlădoiu.

Directorul medical al spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu a explicat că băiețelul a dezvoltat o reacție sistemică de hiper-inflamație, dar a subliniat că "nu orice copil infectat cu coronavirus va face acest sindrom".

”Nu trebuie să creăm o isterie medicală”, a spus dr. Diana Ionescu.

Copilul, diagnosticat inițial cu menigo-encefalită

Copilul a fost transferat de la Buzău la Spitalul Gomoiu din Capitală. Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar testul lui a ieşit negativ. În weekend, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din oraşul său.

Medicii din provincie au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Ajuns în Capitală, copilul a fost testat din nou pentru Covid şi, de data aceasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Băiețelul internat la ATI, bolnav de Covid-19, are plămânii și inima afectate. Medic: Starea lui, staționară spre bine