Antena Meniu Search
x

Video Balconul unui clujean a luat foc, din cauza efectului de lupă al termopanului. ”Vai, cad bucăți din el pe mașini!”

Mare grijă ce depozitați în balcon pe timp de caniculă. Un apartament din Cluj a luat foc după ce ferestrele balconului au acționat precum o lupă, amplificând razele soarelui. Obiectele pe care proprietarul le avea pe balcon au luat foc, iar incendiul s-a extins extrem de rapid si la alte bunuri.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.08.2021, 16:29

Vezi și

Norocul proprietarului, care nu se afla acasa, a fost că trecătorii care au văzut flăcările au sunat la 112, astfel că pompierii au intervenit rapid, potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator Alex Prunean.

Potrivit ISU Cluj, incendiul izbucnit joi într-un balcon de pe strada Observatorului din Cluj-Napoca a fost lichidat după aproximativ 20 de minute, fără să fie înregistrate victime.

Au ars mai multe bunuri de pe balcon, însă incendiul nu s-a extins spre cameră. Cu toate acestea au mai fost distruse geamul și pereții interiori ai apartamentului.

Potrivit specialiștilor, incendiul a fost provocat prin așa-numitul efect de lupă al termopanului, în care lumina și căldura soarelui se concentrează într-o zonă care ia foc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Balconul unui clujean a luat foc, din cauza efectului de lupă al termopanului. ”Vai, cad bucăți din el pe mașini!”