Antena Meniu Search
x

Video Orașul din România în care s-au montat bănci inteligente, dotate cu panouri fotovoltaice: "Este extraordinar"

În centrul Sibiului au fost montate mai multe bănci dotate cu priză la care pot fi încărcate gadgeturile. Autorităţile locale spun că dacă ideea va avea succes, astfel de bănci cu priză vor împânzi tot oraşul.

de Andrei Naiţă

la 11.12.2020, 13:08

Vezi și
  • În Sibiu, băncile vechi au fost înlocuite cu unele noi, prevăzute cu panouri fotovoltaice.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Oraşele mari ale ţării continuă lupta pentru titlul de cel mai smart municipiu. În centrul Sibiului, băncile vechi au fost înlocuite cu unele demne de secolul 21. Sunt prevăzute cu panouri fotovoltaice şi porturi de wireless sau USB unde pot fi încărcate telefoanele.

Localnic: "Este extraordinar de bună, mai ales pentru cei tineri ce folosesc des telefonul mi se pare o idee foarte foarte bună!"

Fabricate în Cehia, băncile produc, prin intermediul panourilor solare, energia necesară pentru a încărca dispozitivele mobile.  

Mirela Gligore: "Am amplasat în zona Casei Artelor, cinci bănci smart, trei dintre ele îşi produc singure energia prin intermediul unor panouri solare amplasate pe şezutul băncii".

Mai mult, noile bănci nu strică imaginea de ansamblu a zonei pietonale.

Mirela Gligore: "Băncile sunt confecţionate din lemn, sticlă şi oţel, iar aspectul lor este potrivit centrului istoric".

Autorităţile locale au de gând să cumpere mai multe bănci de acest fel, în cazul în care vor fi folosite şi apreciate. Trendul este prezent şi în alte oraşe europene, în special în cele care dezvoltă proiecte bazate pe energia verde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Orașul din România în care s-au montat bănci inteligente, dotate cu panouri fotovoltaice: "Este extraordinar"