Antena Meniu Search
x

Banii pentru ”Cuminţenia Pământului” se dau înapoi. Atenţie, însă, la termenul limită pentru solicitările de restituire!

Românii care au donat pentru Cuminţenia Pământului vor primi banii înapoi. Statul trebuie să returneaze 1,16 milioane de euro.

Vezi și

Românii care au donat pentru Cuminţenia Pământului vor primi banii înapoi. Statul trebuie să returneaze 1,16 milioane de euro. În total, ar fi fost nevoie de 11 milioane de euro pentru ca sculptura să fie cumpărată de la actualii proprietari.

Cei care vor înapoi banii doanţi pentru Cuminţenia Pământului trebuie întâi să facă o cerere de restituire către ministerul Culturii. Termenul limită de depunere a solicitărilor este 31 octombrie, iar fiecare cerere trebuie însoţită de dovada donaţiei.

Mare atenţie, însă! Procedura este valabilă doar pentru cei care au dat bani fizic. Cei 2 euro donaţi prin SMS după data de 31 ianuarie 2017 vor fi returnaţi direct de către operatorii de telefonie mobilă şi se vor regăsi pe facturi sub formă de bonus. Peste 100.000 de oameni au participat la campania de subscripţie naţională "Brâncuşi e şi al meu", dar suma strânsă a fost de doar 1.16 milioane de euro, cu 5 milioane mai puţin decât ţinta Guvernului, care la rândul lui a alocat 5 milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Banii pentru ”Cuminţenia Pământului” se dau înapoi. Atenţie, însă, la termenul limită pentru solicitările de restituire!