Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bărbat în stare critică, fugit din izolare, a scuipat și amenințat medici și asistente, pe scările Spitalului Hârșova

Șase cadre medicale ale Spitalului Orășenesc Hârșova au fost nevoiți să intre în izolare, după ce un tânăr grav rănit a pătruns în unitatea sanitară spunând că nu mai suportă regimul de izolare. Individul a jignit și scuipat medicii și asistentele care au intervenit pentru a-i salva viaţa.

de Veronica Micu

la 31.03.2020 , 07:24

Bărbatul agresiv a fost salvat de medici pe scările spitalului Bărbat în stare critică, fugit din izolare, a scuipat și amenințat medici și asistente, pe scările Spitalului Hârșova - Observator.tv / Imagine ilustrativă
  • Bărbatul a fost salvat de medici pe scările spitalului.
  • Managerul unității sanitare a cerut prezența armatei pentru asigurarea pazei instituţiei.

Șase cadre medicale ale Spitalului Orășenesc Hârșova au fost nevoiți să intre în izolare, după ce un tânăr grav rănit a pătruns în unitatea sanitară spunând că nu mai suportă regimul de izolare. Individul a jignit și scuipat medicii și asistentele care au intervenit pentru a-i salva viaţa.

Scandalul a fost descris, pe Facebook, chiar de către managerul Spitalului Orășenesc Hârșova.

În urma acestui incident, Andrei Bogdan Zidaru a solicitat comandamentului pentru situaţii de urgenţă prezența armatei pentru asigurarea pazei instituţiei.

Articolul continuă după reclamă

Agresorul a fost salvat de medici pe scările spitalului

"Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă față unor situații extreme, neprevăzute, cum este cea pe care o vom relata în cele ce urmează.

Individul, aflat in a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a patruns grav ranit in incinta spitalului amenintand, jignind si scuipand medici si asistente deopotriva, oameni care erau acolo pregatiti sa-i salveze viata. Oameni care au continuat sa isi faca treaba, indiferent de amenintarile acestuia si de faptul ca se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul in cauza a trebuit sa fie stabilizat pe treptele spitalului, intrucat a fost imposibil sa fie tratat in alta parte, acesta pierzand mult sange si fiind intr-o stare critica.

Rezultatul?

6 angajati ai spitalului, nevinovati, care si-au facut treaba cu maxima daruire, aflati acum in autoizolare pana la sosirea vestilor (rezultatele testarii la COVID-19).

Si, bineinteles, acest individ, stabilizat, teafar si izolat pana la aflarea rezultatelor.

Pe aceasta cale felicitam colegii pentru calmul si tactul de care dau dovada zi de zi, ajutand oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

Managerul cere prezența armatei pentru a asigura paza

Acesti oameni sunt niste eroi si trebuie tratati ca atare! Nu injurati, nu scuipati, nu batjocoriti, nu umiliti, nu expusi la agenti patogeni fara echipamente de protectie, nu mintiti in dauna propriei sanatati. De asemenea, multumim organelor competente pentru interventia rapida. Stim ca va este greu, mai ales in aceasta perioada de criza.

Solicitam public intocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vietile oamenilor care l-au salvat astazi. Ne va fi din ce in ce mai greu sa continuam in aceste conditii. Este nevoie de mult calm si intelegere.

In cursul zilei de maine va fi solicitata comandamentului pentru situatii de urgenta prezenta armatei (sau a unei alte autoritati) pentru a asigura paza institutiei.

Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toți!", a scris Andrei-Bogdan Zidaru pe pagina de Facebook a Spitalului Orăşenesc Hârşova.

Managerul spitalului a postat și imagini din timpul intervenției medicilor, însă conținutul este grafic și nu poate fi publicat, având un puternic impact emoțional.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Bărbat în stare critică, fugit din izolare, a scuipat și amenințat medici și asistente, pe scările Spitalului Hârșova