Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Barmanii, obligați prin lege să nu le mai dea de băut clienților care au pierdut şirul paharelor. Cine stabilește cât de beat înseamnă ”prea beat”

Ce-i prea mult strică. Mai ales când vine vorba de alcool. O nouă lege îi obligă pe patronii de baruri și restaurante să păstreze o limită când vine vorba de servitul clienților cu băuturi alcoolice. Doar că nu ştie nimeni care anume e limita. Legea spune doar că ospătarilor le este interzis să îi mai servească pe cei aflați într-o stare vădită de ebrietate.

de Bogdan Dinu

la 24.04.2022 , 10:15

Noua lege i-ar putea pune pe tușă pe patronii barurilor și restaurantelor care continuă să îi servească pe cei care au băut deja prea mult.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Daca ospătarii sau barmanii nu respecta noua regulă, activitatea localului poate fi suspendată până la 30 de zile”.

Citește și: Băuturi care te pot face să te simți obosită. Ce poți să eviți dacă îți dorești mai multă energie

Vezi și

Ce înseamnă ”într-o vădită stare de ebrietate” pentru barmani

Pe acelaşi subiect

Legea spune că nu mai primesc de băut cei aflaţi deja într-o vădită stare de ebrietate. Doar că nu spune nimeni exact ce înseamnă asta. Aşa că rămâne ca fiecare barman în parte să stabilească cât de beat înseamnă prea beat.

Barmaniță: ”Cred că o să ne lovim de problema asta în următoarea perioadă, pentru că nu suntem în măsură”.

Barman: ”Nu putem controla, clar nu suntem de la Poliție”.

Şi nici nu prea le convine să pună singuri stop consumaţiei, riscând astfel să-şi piardă clienţii. Doar că acum au pe cap ameninţarea unor controale.

Gabriela Pavel, manager local:Ne este teamă să primim sancțiuni degeaba, e o situație greu de controlat și atunci trebuie să fim foarte atenți. Se poate confunda un client să ajungă în locație să fie mai mult obosit decât într-o stare de ebrietate și atunci noi să refuzăm să îl servim”.

Dacă patronii spun că le e greu să-şi dea seama când un client n-ar mai trebui să primească de băut, pentru iniţiatorul legii pare mai simplu.

Florin Roman, inițiatorul legii: ”Nu are de ce să le fie teamă, aici vorbim de acele persoane pe care ei le știu cel mai bine. Vădit în sensul că o să le fie, probabil, greu să se mai ridice de pe scaun”.

Comerciații care vând țigări și alcool minorilor, amenințați cu închiderea

Nu este singura reglementare propusă de acesta. Vizați sunt și comercianții prinși că le vând minorilor țigări sau băuturi alcoolice. Amendă 10.000 de lei și suspendarea activității până la 30 de zile. A doua abatere, însă, i-ar putea închide permanent.

Femeie: ”Este foarte corectă. Dacă încurajăm viciile de la vârstele astea, tratăm, cum fac eu, bolile la vârste din ce în ce mai tinere”.

Bărbat: ”Duceți-vă pe lângă o școală să vedeți copii minori care fumează și beau”.

Legea a fost aprobată pe 22 februarie, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților. A fost deja promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Barmanii, obligați prin lege să nu le mai dea de băut clienților care au pierdut şirul paharelor. Cine stabilește cât de beat înseamnă ”prea beat”