Antena Meniu Search
x

Incendiul la mansarda unei clădiri de 100 de ani din București s-a soldat cu moartea unui bătrân

Clipe dramatice în centrul Bucureştiului. Mansarda unei clădiri vechi de un secol a fost curprinsă de flăcări. Un bătrân în casa căruia a izbucnit incendiul a fost găsit mort. Alte două persoane au suferit atacuri de panică.

de Redactia Observator

la 10.03.2019, 00:14

Vezi și

Clipe dramatice în centrul Bucureştiului. Mansarda unei clădiri vechi de un secol a fost curprinsă de flăcări. Un bătrân în casa căruia a izbucnit incendiul a fost găsit mort. Alte două persoane au suferit atacuri de panică. În ultimele ore, au fost trei alerte majore. Vineri seară, mai bine de jumătate din efectivele pompierilor au fost mobilizate pentru două intervenţii-maraton. Sute de mii de oameni au fost sfătuiţi, prin sistemul RO-Alert, să nu iasă din case. Era fum toxic din cauza unui incendiu devastator care a cuprins o clădire în care se aflau materiale inflamabile. Iar în nordul Bucureştiului au ars 50 de hectare de pădure.

Într-o zonă cu multe clădiri istorice, misiunea militarilor a fost extrem de dificilă. Flăcările au înghiţit rapid mansarda construită din lemn.

Clădirea în flăcări are peste 100 de ani vechime. Zeci de locatari au fost evacuaţi de urgenţă. Pe holul imobilului, salvatorii au găsit un bărbat de 70 de ani fără suflare. Omul locuia singur şi abia se putea deplasa, spun vecinii. Cel mai probabil, a murit încercând să se salveze. În casa lui s-ar fi aprins focul. Alte două femei au primit ajutor în ambulanţe în urma unor atacuri de panică.

După patru ore, pompierii au reuşit să stingă focul. Proprietarii apartamentelor nu aveau bunurile asigurate. Incendiul a fost a treia alertă majoră, din ultimele ore, a pompierilor in Bucureşti. Vineri seară, sute de mii de oameni au fost sfătuiţi, prin mesaje ro-alert, să nu iasă din case. Un depozit de materiale inflamabile din sectorul doi s-a aprins, iar fumul toxic s-a răspândit imediat.

Vineri, aproape simultan, pompierii au fost chemaţi să stingă şi un uriaş incendiu de pădure, în apropierea Capitalei. În total, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit cu mai bine de jumătate din forţe, în misiuni-maraton.

Militarii nu au stabilit încă şi cauzele producerii incendiilor devastatoare.

Sâmbătă, în clădirea din sectorul 2 al Bucureştiului, in care se aflau mai multe depozite, s-au întors muncitorii. Dar nu au mai avut ce să recupereze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiul la mansarda unei clădiri de 100 de ani din București s-a soldat cu moartea unui bătrân