Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bătrân a murit în stradă, medic acuzat că nu a intervenit: "Nu îmi permit protocoalele"

Un bătrân a murit pe stradă, la Paşcani, după ce i s-a făcut dintr-o dată rău. Un medic de familie, care avea cabinet în imediata apropiere, a fost acuzat de martori că nu a intervenit şi doar s-a mulţumit să privească pe geamul cabinetului. 

de Redactia Observator

la 07.08.2018 , 19:26

Bărbat căzur în stradă, medic acuzat că nu a intervenit Un bătrân a murit pe stradă, la Paşcani, după ce i s-a făcut dintr-o dată rău - Captura Video

Un bătrân a murit pe stradă, la Paşcani, după ce i s-a făcut dintr-o dată rău.

Un medic de familie, care avea cabinet în imediata apropiere, a fost acuzat de martori că nu a intervenit şi doar s-a mulţumit să privească pe geamul cabinetului. 

Mai mulţi trecători au apelat numărul de urgenţe 112, iar o femeie a intrat în cabinetul unui medic de familie, aflat în zonă, solicitând ajutor.

Articolul continuă după reclamă

”Doamna doctor mi-a răspuns că nu poate pleca de la cabinet. Eu mai mult de a-i lua un puls nu am făcut, dar sunt revoltată că până la sosirea echipajului de pe ambulanţă, adică 10 minute, doamna doctor se uita pe geam, ca într-un final să iasă afară şi doar să privească, fără să facă nimic. Murim cu medicii lângă noi şi nu le pasă”, a spus Elena B, martorul respectiv.

Medicii de la Ambulanţa Paşcani l-au resuscitat pe bărbat, apoi l-au transportat la spitalul din localitate, însă acesta a murit.

Medicul spune că nu îi permiteau protocoalele să iasă din cabinet.

”După ce am terminat cu pacienta din cabinet, am ieşit afară să îl văd pe pacient, un bătrân în comă, nu reacţiona, fără puls, fără tensiune. Am aşteptat ambulanţa. Eu nu pot să ies cu perfuzia în stradă, pentru că nu îmi permit protocoalele. Echipajele au venit foarte repede şi l-au resuscitat pe bătrân. Asta trebuie să înţeleagă lumea, că există protocoale, iar pacientul trebuia transportat în cabinetul medical. Şi nu că nu m-am uitat, m-am uitat, dar efectiv nu am avut ce să îi fac”, a spus medicul de familie respectiv.

Directorul de la DSP din Iași spune că el nu știe să existe protocoale care să interzică vreunui medic să facă resuscitare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Un bătrân a murit în stradă, medic acuzat că nu a intervenit: "Nu îmi permit protocoalele"