Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bătrână din Constanţa, abandonată în munţi de un preot şi lăsată fără casă

O bătrână din Constanţa a povestit cum a fost lăsată fără casă şi abandonată la o mănăstire din munţi de un preot în care a avut încredere şi pe care l-a ajutat.

de Alin Tarnovschi

la 25.11.2019 , 20:44

Bătrâna din Constanţa, abandonată de un preot la o mănăstire din munţi Bătrâna din Constanţa, abandonată de un preot la o mănăstire din munţi - YouTube / Daniel Tiron Bucovina

O bătrână din Constanţa a povestit cum a fost lăsată fără casă şi abandonată la o mănăstire din munţi de un preot în care a avut încredere şi pe care l-a ajutat.

Petria Neamţu a ajuns la Mănăstirea Catrinari din comuna Panaci (judeţul Suceava) în urmă cu doi ani şi două luni, atunci când un preot din Constanţa a adus-o şi i-a spus atât ei, cât şi celor care îngrijesc mănăstirea, că va sta numai o lună.

Totul după ce bătrâna i-ar fi lăsat preotului casa din Constanţa, printr-un document legalizat la notar.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit unui preot de la Mănăstirea Catrinari, care are grijă de bătrână, de curând, preotul din Constanţa a sunat pentru a-i cere bătrânei o semnătură prin care să demoleze casa pe care aceasta i-a lăsat-o.

Pe acelaşi subiect

Singura dorinţă a bătrânei este acum să îşi vadă casa pentru ultima dată, dar şi să îl întrebe pe preot de ce şi-a bătut joc de ea.

'De ce şi-a bătut joc de mine acest preot, când eu l-am adunat de pe drumuri cu tot cu copii? Plătea chirie 20 de milioane. El acum de ce m-a trimis pe mine în fundul munţilor. Să îmi spuie ce a făcut cu capela lui Mircea (n.r. soţul bătrânei)', a declarat bătrâna.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

sursa video: Daniel Tiron

Bătrână dusă la mănăstire pentru o lună, abandonată de doi ani

Potrivit preotului care are grijă în prezent de bătrână, în martie 2017, măicuţele de la mănăstire l-au sunat să îl anunţe că un preot din Constanţa a venit la mănăstire şi a lăsat o bătrână în curte, iar apoi a plecat.

'A zis că mă aduce pentru o lună de zile, nu mă aduce definitiv. Şi eu am făcut aici doi ani şi două luni', a povestit bătrâna cu lacrimi în ochi.

Îndrumată de cei care au grijă de ea să depună plângere împotriva preotului din Constanţa, bâtrâna a refuzat să îi facă rău: 'Nu vreau să îi fac rău, să îl pedepsească Dumnezeu. Nu vreau să mor până nu văd casa'.

De asemenea, bătrâna a povestit că a donat sume de bani pentru ridicarea bisericii din Constanţa unde slujeşte preotul care a abandonat-o în munţi.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Bătrână din Constanţa, abandonată în munţi de un preot şi lăsată fără casă