Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de 7 luni, internat cu bronşită, este în comă după ce ar fi luat rujeolă de la alt copil. Scandal de proporţii la spitalul din Oradea

Părinţii unui bebeluş acuză medicii Spitalul Municipal din Oradea de malpraxis după ce copilul lor, internat cu bronşită, s-ar fi îmbolnăvit de rujeolă de la un alt copil. Micuţul Antonio este acum în comă şi se zbate între viaţă şi moarte.

Părinţii unui bebeluş acuză medicii Spitalul Municipal din Oradea de malpraxis după ce copilul lor, internat cu bronşită, s-ar fi îmbolnăvit de rujeolă de la un alt copil. Micuţul Antonio este acum în comă şi se zbate între viaţă şi moarte.

Bebeluşul de 7 luni a fost internat cu bronşită chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. 

Părinţii lui Antonio spun că fiul lor ar fi luat rujeolă de la un alt bebeluş aflat în acelaşi salon, şi, cu toate aseta, medicii l-au externat.

Treptat, starea bebeluşului s-a agravat aşa că, pe 11 ianuarie, a fost dus din nou la spital. Aici, povestesc părinţii, medicii l-au diagnosticat cu pneuomonie, rujeolă şi probleme la ficat. 

Pe acelaşi subiect
În timpul analizelor, unul dintre plămânii bebeluşului a cedat, iar copilul a intrat în comă

"L-am ridicat un pic şi îşi dăduse ochii peste cap. Atunci, doamna doctor a spus că trebuie să-l intubeze", a declarat mama băieţelului.

În timpul analizelor, unul dintre plămânii bebeluşului a cedat, iar copilul a intrat în comă. 

"Ne-au spus medicii să fim pregătiţi de orice, că are doar 30% şanse de supravieţuire", a spus Vasilică Bălan, tatăl lui Antonio. 

Părinţii lui Antonio spun că fiul lor ar fi luat rujeolă de la un alt bebeluş aflat în acelaşi salon

Părinţii spun că fiul lor a luat rujeola din spital

Soţii Bălan ar fi aflat de la alţi părinţi care aveau copiii internaţi că, în perioada Crăciunului, la aceeaşi secţie unde a fost dus fiul lor, Pediatrie III, ar fi fost un copil bolnav de rujeolă.

"Nouă nimeni nu ne-a spus că în spital sunt cazuri de rujeolă, dar am vorbit cu o altă mămică, al cărei copil s-a îmbolnăvit şi el. Aşa am aflat că a fost un copil de etnie romă, bolnav de rujeolă, pe aceeaşi secţie cu noi. Nu pot să înţeleg de ce nu au pus carantină şi de ce nu ne-a spus nimeni nimic", acuză tatăl bebeluşului.

Bebeluşul de 7 luni a fost internat cu bronşită chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie

Mai mult, cei doi părinţi acuză personalul medical şi de lipsă de pricepere. 

"Copilul meu e plin de vânătăi de la cum s-au chinuit să-i pună branule. Au zis că nu i se văd venele, dar nu pot să înţeleg de ce nu au găsit o soluţie, există aparate pentru astfel de cazuri", a mai spus Vasilică Bălan.

Medicii l-au diagnosticat cu pneuomonie, rujeolă şi probleme la ficat

Medicii exclud varianta îmbolnăvirii în spital

Conducerea Spitalului Oradea susţine că starea bebeluşului era din start una gravă şi exclude varianta îmbolnăvirii acestuia pe durata internării.

"Pacientul a avut un istoric de boală şi anterior. A prezentat o patologie de internare directă pe Terapie Intensivă", a declarat Dacian Foncea, managerul spitalului.

Mai mult, medicii susţin că în perioada 24-31 decembrie nu a existat niciun caz cu rujeolă pe secţia Pediatrie III, unde a fost internat micuţul Antonio.

Părinţii copilului susţin, însă, contrariul şi sunt hotărâţi să dea spitalul în judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Un bebeluş de 7 luni, internat cu bronşită, este în comă după ce ar fi luat rujeolă de la alt copil. Scandal de proporţii la spitalul din Oradea