Antena Meniu Search
x

Bebeluş infectat în spital, la Baia Mare. Apelul disperat al părinţilor: 'Căutăm o ţară în care copiii pot creşte în siguranţă'

Căutăm o ţară în care copiii noştri pot creşte în siguranţă, este mesajul plin de revoltă a doi părinţi din Maramureş. Bebeluşul lor, de doar şase zile, ar fi fost infectat cu stafilococul auriu în maternitate.

Vezi și

Căutăm o ţară în care copiii noştri pot creşte în siguranţă, este mesajul plin de revoltă a doi părinţi din Maramureş. Bebeluşul lor, de doar şase zile, ar fi fost infectat cu stafilococul auriu în maternitate.

La cinci zile după ce a născut un băieţel, Laura Ilyes s-a întors cu el în spital. Trupul copilul este plin de răni. Prima a apărut când era încă în maternitate, spune mama. Însă medicii, după ce i-au făcut analize, au decis că nou-născutul poate fi externat. 

Lorand Ilyes: Acea rană, micuţă în prima fază, cât o lacrimă, s-a extins pe toată urechea, după ureche şi la cealată ureche, tot aşa, după ureche, subsuarele la amândouă braţele şi în zona abdominală.

Se întâmpa în ziua în care şi-au dus pentru prima oară copilul acasă. În aceeaşi seară, părinţii se întorceau cu el la spital.

Lorand Ilyes: S-a mers pe bază de experienţă şi doamna care a fost de gardă a stabilit şi i-a administrat, cum am zis, antibiotice, că ar fi vorba de Stafilococ.

Părinţii copilului sunt convinşi că virusul a fost luat din spital. Copilul lor nu a fost singurul afectat. Alt nou născut la acelaşi etaj suferă de aceeaşi problemă. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile.

Andrei Prie, directorul medical al spitalului: Este un stafilococ auriu, obicuitar. Deci este un stafilococ care este sensibil la antibiotice, deci nu este un germene de spital.

Potrivit medicilor, tipul de virus care a afectat nou-născutul ar fi provenit, cel mai probabil, de la mamă, fiind uşor de transmis prin contact direct. 

Lorand Ilyes: Nu-şi asumă. Care e explicaţia că băiatul care a fost, sau famila care a fost internată în acelaşi salon, la etajul doi, la fel este internată acum cu aceeaşi problemă. Şi ei s-au îmbolnăvit în afara spitalului?

Andrei Prie, directorul medical al spitalului: Şi celălalt copil are tot o mamă. Iar mama, la fel, are piele.

Spitalul Judeţean din Baia Mare a fost condus de actualul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Aceasta a ordonat azi începerea unei anchete epidemiologice.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Unul din motivele vizitei mele aici este inclusiv acest caz. Eu aş sfătui şi părinţii, şi medicii, în general, întâi să se vadă exact ce s-a întâmplat şi apoi să ieşim să facem judecăţi vizavi de ceea ce se întâmplă într-un spital.

Părinţii copilului spun că şi fiul lor cel mare a suferit în urma unui virus luat din acelaşi spital. După ce copilul se va însănătoşi, sunt decişi să plece din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bebeluş infectat în spital, la Baia Mare. Apelul disperat al părinţilor: 'Căutăm o ţară în care copiii pot creşte în siguranţă'