Antena Meniu Search
x

Caz revoltător la Spitalul "Sf. Pantelimon"! Un bebeluş de 3,7 kg, născut perfect normal, moare de septicemie la o lună de la naştere

Născut în 1 septembrie 2017, Tudor Radu a decedat pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Sănătăţii a cerut un control abia pe 28 decembrie. 

Caz revoltător la Spitalul "Sf. Pantelimon"! Un bebeluş de 3,7 kg, născut perfect normal, moare de septicemie la o lună de la naştere - gsp.ro

Născut în 1 septembrie 2017, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Capitală, Tudor Radu a murit pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Sănătăţii a cerut un control abia pe 28 decembrie. 

Fiind înainte de Revelion, ”nu s-a putut lua legătura cu departamentul de prevenire a infecțiilor intraspitalicești” din „Sf. Pantelimon”, scriu în raport inspectorii Direcției de Sănătate Publică București, citaţi de tolo.ro.

Naşterea micuţului a fost una normală, fiind un copil de 3,7 kilograme care nu a prezentat nicio problemă în primele 26 de ore de viaţă, dar după au început să apară primele simptome: febra.

”S-a suspectat o infecție matermofetală”, după cum scriu medicii de la „Sf. Pantelimon”, preluați într-un raport oficial, dar nedefinitiv, al Direcției de Sănătate Publică București. Cu alte cuvinte, o infecție dobândită de la mamă, căreia i-au depistat Klebsiella.

Andrei face pneumonie și se sufocă. Este intubat.

”S-a decis modificarea tratamentului antibiotic”, consemnează același document.

”Nouă ne-au spus imediat că are Klebsiella, pe care mi-au zis că i-o adusesem eu”, povestește Nicoleta Radu, mama lui Tudor.

”Chiar dacă ar fi așa, deși ne îndoim, de ce din iunie și până în septembrie doamna doctor ginecolog nu i-a mai făcut soției nicio analiză?”, spune Paul, tatăl micuţului.

”După naștere, ne-au spus că Tudor e infectat cu Klebsiella, o bacterie foarte rezistentă la antibiotice și periculoasă, însă ne-au asigurat că va fi bine”, precizează Nicoleta Radu.

În hemocultura copilului apare, în plus, și infecție cu candida.

”S-a menținut starea gravă”, scrie în raportul DSP.

De două ori pare că Tudor se redresează, îl scot de pe intubare, însă nu rezistă.

După o lună, pe 7 octombrie 2017, băiatul moare.

Citeşte mai mult aici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Caz revoltător la Spitalul "Sf. Pantelimon"! Un bebeluş de 3,7 kg, născut perfect normal, moare de septicemie la o lună de la naştere