Antena Meniu Search
x

Bebeluș salvat înainte de a se naște! Medicii ieşeni au reuşit minunea prin transfuzii de sânge intrauterine

Poveste cu final fericit pentru o familie din Iaşi! Cel de-al doilea copil al soţilor s-a născut sănătos, deşi, iniţial, corpul mamei respingea sarcina.

Vezi și

Poveste cu final fericit pentru o familie din Iaşi! Cel de-al doilea copil al soţilor s-a născut sănătos, deşi, iniţial, corpul mamei respingea sarcina. Însă medicii de la Maternitatea "Cuza Vodă" au reuşit să salveze viaţa bebeluşului cu ajutorul unor transfuzii sanguine intrauterine.

Soţii Mocanu au deja un băiat de 12 ani. Numai că, în ultimii ani, Ecaterina a pierdut două sarcini. Femeia a rămas, însă, din nou gravidă.

Ecaterina Mocanu, mamă:

Am 37 de ani. Dintotdeauna, mi-am dorit şi al doilea copil. Primul fiind un băieţel, am zis că ar trebui şi o fetiţă pentru noi. Era greu, pentru că ştiam că am anticorpii prezenţi şi n-o să se poată. 

Un medic de la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi a adus, însă, zâmbetul pe chipul mamei. Din a 32-a săptămână de sarcină, bebeluşul a primit sânge prin transfuzii periodice. 

Irina-Gabriela s-a născut la 36 de săptămâni. Şi cum a venit pe lume, mogâldeaţa de numai două kilograme şi jumătate a mai trecut printr-o transfuzie. 

Intervenţia prin care au trecut mama şi copilul nu este o noutate, însă mult prea puţine femei ajung la doctor în timp util pentru a-şi salva bebeluşii.

ANCA BIVOLEANU, neonatolog:

Sunt manevre riscante atât pentru mamă, cât şi pentru făt, care s-au soldat cu succes, lucru care ar trebui să fie un motiv de laudă pentru noi, pentru că nu se întâmplă în multe centre din ţară.

Însă medicii de la Maternitatea "Cuza Vodă" au remarcat faptul că româncele încep să fie din ce în ce mai preocupate de sănătatea fătului.

În fiecare an, în Maternitatea din Iaşi, au loc cel puţin două astfel de intervenţii. În fapt, transfuzii sanguine care salvează vieţi şi schimbă destine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Bebeluș salvat înainte de a se naște! Medicii ieşeni au reuşit minunea prin transfuzii de sânge intrauterine