Antena Meniu Search
x

Bilanţ înspăimântător. Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 31. Totuşi, ministrul Sănătăţii spune că nu este vorba despre o epidemie

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în ţara noastră a ajuns la 31, potrivit Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Bilanţ înspăimântător. Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 31. Totuşi, ministrul Sănătăţii spune că nu este vorba despre o epidemie - hepta

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în ţara noastră a ajuns la 31, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane decedate din cauza virusului gripal sunt o femeie în vârstă de 62 ani, din judeţul Bihor, confirmată cu virus gripal tip B, vaccinată, având condiţii medicale preexistente, respectiv o femeie în vârstă de 88 ani, din municipiul Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că în acest moment nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, fiind "doar o circulaţie mai intensă a virusului gripal", care se va prelungi până în luna aprilie şi trebuie luate măsuri de siguranţă. 

"În acest moment nu putem spune că în România avem o epidemie de gripă. Avem doar o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Avem 16 persoane decedate din cauza virusului gripal. Anul trecut, în aceeaşi perioadă erau 21 de persoane. Sezonul de gripă la noi s-a deschis mai târziu, dar nu avem epidemie, ci focare locale, la Iaşi, la Bucureşti. La Institutul Marius Nasta avem opt cazuri confirmate. Domnul profesor Străinu Cercel spunea că se va prelungi până în aprilie, deci trebuie să ne luăm măsurile de siguranţă. La cabinetele medicilor de familie avem în stoc 135.884 de vaccinuri", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Bilanţ înspăimântător. Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 31. Totuşi, ministrul Sănătăţii spune că nu este vorba despre o epidemie