Antena Meniu Search
x

Video Biserica din România sub altarul căreia ţâşneşte un izvor considerat vindecător. Mii de oameni vin aici să ia apă sfinţită, în ziua de vineri după Paşti

Azi, creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămădurii. Este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, care pică în fiecare an în vinerea din Săptămâna Luminată. Peste o mie de pelerini au ajuns încă de ieri la biserica "Buna Vestire" din Brăila, ce poartă hramul Izvorul Tămăduirii. Unii dintre ei au parcurs chiar şi sute de kilometri pentru a ajunge la renumitul izvor ce curge sub altarul bisericii.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 08:53

Vezi și

Credincioşi din toată ţara sosesc la izvorul de sub biserica greacă din Brăila, a cărui apă este considerată vindecătoare de boli sufleteşti şi trupeşti. Credinţa a fost cea care i-a făcut pe oameni să uite de oboseala aşteptării la coadă. 

Astăzi, în zi de mare sărbătoare, vor ajunge la Biserica "Buna Vestire" din Brăila mii de oameni pentru a lua apă sfinţită. Siguranţa pelerinilor a fost constant monitorizată de echipele de jandarmi, care îi îndeamnă pe credincioşi să nu tulbure liniştea şi ordinea. 

Rodica Balaban, purtător de cuvânt IJJ Brăila: Ţinând cont de experienţa anilor trecuţi, ne aşteptăm la câteva mii de credincioşi.

Izvorul Tămădurii. Slujbe pentru sfințirea apei, în bisericile din toată ţara

Legenda spune că izvorul de sub biserica greacă din Brăila a fost descoperit în vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de către un muncitor care lucra la altarul bisericii.

Când apa a ieşit la suprafaţă, l-a stropit pe un orb, care la puţin timp şi-a recăpătat vederea. Unii oameni spun că izvorul curge doar în preajma zilei de vineri după Sfintele Paşti, după care seacă. Azi, în bisericile din toată țara se vor face slujbe pentru sfințirea apei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Biserica din România sub altarul căreia ţâşneşte un izvor considerat vindecător. Mii de oameni vin aici să ia apă sfinţită, în ziua de vineri după Paşti