Antena Meniu Search
x

Video "Blestemul" podului de la Brăila continuă. S-au stricat ambele benzi pe un sens

De parcă nu era de ajuns, podul de peste Dunăre se topeşte acum din cauza căldurii şi a traficului greu. Ambele benzi de pe sensul spre Brăila sunt pline de valuri în asfalt. Aşa că urmează acum a patra reasfaltare de la inaugurarea Golden Gate-ului românesc, un proiect parcă blestemat.

de Adrian Obreja

la 02.07.2024 , 19:51

De la inaugurare, Golden Gate de România este un şantier continuu. Această bandă de circulaţie era plină de valuri în asfalt încă de acum câteva săptămâni. Aşa că a fost închisă pentru reparaţii. Doar că….surpriză! S-a stricat şi banda a doua. 

Tot traficul a fost deviat pe banda 2, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. asa arata asfaltul in acest moment pe toata lungimea podului. Până acum, prima bandă de pe sensul Tulcea-Brăila a fost reasfaltată de trei ori. Un coşmar pentru şoferii care tranzitează podul suspendat peste Dunăre.

"Blestemul" podului de la Brăila continuă. S-au stricat ambele benzi pe un sens

Vezi și

"Mi s-a întâmplat de n-am plătit o rovinietă şi mi-a venit 58 milioane amendă acasă. pretentii sunt, dar calitate foarte slabă" . "Greutatea maşinilor mari, ele trebuie cântărite aici şi dincolo aşteptate cu sancţiunea, altceva n-ai ce să faci că dacă nu pui restricţii de tonaj aşa o să se întâmple tot timpul". "Nu verifică nimeni, nu văd niciun fel de control al greutăţii", spun şoferii. 

Pe acelaşi subiect

"Aici ar trebui să fie ISCTR-ul să cântărească acele camioane, dar acel pod e făcut şi pentru trafic greu. Acest pretext al traficului greu care strică asfaltul pe pod e unul fals. E o nouă sesiune de reparaţii punctuale, aceasta nu e soluţia definitivă pe care antreprenorul italian încîă nu ne-a prezentat-o", a declarat Alin Șerbănescu, CNAIR. 

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier susţine că într-un an au făcut 49 de controale în zona podului de peste Dunăre şi au dat peste 110 amenzi cu o valoare totală de aproape un milion de lei. Inutil. Drumul trebuie refăcut complet. 

Odată cu decopertarea a fost stricat şi unul dintre straturile de hidroizolatie ale podului. Astfel de bucăţi rupte pot fi întâlnite pe toata lungimea lui.

Iar proiectul de o asemenea anvergură nici nu este gata în totalitate. Drumul de legătură spre Jijila nu s-a deschis nici acum, iar lucrarea nu este recepţionată. Problemele la acest pod se ţin lanţ de anul trecut, din luna iulie. Au fost identificate, de-a lungul timpului, fisuri, tasări, dar şi şuruburi desprinse din parapeţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » "Blestemul" podului de la Brăila continuă. S-au stricat ambele benzi pe un sens