Antena Meniu Search
x

Bogdan Aurescu apreciază că e necesară ”o anchetă imparţială privind presupusa otrăvire” a lui Aleksei Navalnîi

Bogdan Aurescu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, internat în stare gravă într-un spital din Omsk, după ce ar fi fost otrăvit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.08.2020, 13:26

Bogdan Aurescu, reacție în cazul Aleksei Navalnîi
Bogdan Aurescu, reacție în cazul Aleksei Navalnîi - DPA Images / Bernd von Jutrczenka via Hepta
  • Bogdan Aurescu afirmă că situaţia liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi este una "profund îngrijorătoare".
  • Ministrul roman de Externe cere o anchetă impartială privind presupusul caz de otrăvire.

Într-o postare pe Twittter, ministrul român de Externe a scris că ”trebuie întreprinse toate acţiunile pentru a îi fi asigurată cea mai bună îngrijire medicală, în concordanţă cu dorinţele familiei sale, şi, de asemenea, să fie asigurată o anchetă imparţială privind presupusa sa otrăvire".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicii ruși s-au opus, vineri, transferului opozantului Aleksei Navalnîi în Germania, aflat în comă după ce ar fi fost otrăvit, pe motiv că pacientul este într-o stare mult prea instabilă pentru a fi transportabil.

Avionul medical care a plecat vineri dimineață din Germania a ajuns deja la Omsk, în Siberia, însă medicul-șef al spitalului unde se află internat Navalnîi a refuzat să aprobe transportul.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus spune că decizia medicului „îi amenință direct” viața lui Aleksei Navalnîi.

„Medicul-şef a anunţat că Navalnîi nu este transportabil pentru că starea lui este instabilă”, a anunţat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Yarmyash, scrie BBC.

Navalnîi s-a simțit rău în timp ce se zbura spre Moscova, întorcându-se din orașul siberian Tomsk. Purtătoarea sa de cuvânt spune că opozantul lui Vladimir Putin ar fi fost otrăvit ”cu ceva ce i-a fost pus în ceai”. Mai mult, spune ea, ”medicii au spus că toxina a fost absorbită rapid, prin intermediul unui lichid fierbinte”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bogdan Aurescu apreciază că e necesară ”o anchetă imparţială privind presupusa otrăvire” a lui Aleksei Navalnîi