Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bonă din București, filmată pe ascuns cum lovește şi zdruncină copilașul pe care voia să-l adoarmă: "Aveţi grijă pe cine băgați în casă!"

Doi părinţi din Capitală, care au crezut că au găsit bona ideală, au descoperit întâmplător că femeia le teroriza băieţelul de un un an. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere o arată pe bonă cum leagănă violent şi apoi izbeşte de saltea copilul care plânge disperat. Femeia fusese angajată în urma unui anunţ pe Internet. În absenţa creşelor şi a bonelor cu experienţă, mulţi părinţi sunt nevoiţi să-şi lase copiii în grija unor persoane găsite online sau prin recomandări. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 18.05.2024 , 19:20

Imaginile i-au îngrozit pe părinţi şi i-au făcut să sune la poliţie. Incapabilă să oprească plânsetele celui mic, bona îşi pune o pernă pe genunchi şi se pregăteşte să îl legene. Ce urmează nu este un gest consolator. Ci o zgâlţâială violentă, însoţită de urlete. Furioasă că băiatul plânge şi mai tare, îl trânteşte de saltea.

  • Mama copilului: Am zis, totuşi, să văd imaginile. Să mă uit aşa, să derulez. Şi se aude o pocnitură. Şi copilul plângând instant. Acela a fost semnalul de alarmă. Că ceva, clar, nu e în regulă.
  • Cosmina Balint, reporter Observator: Pe un site de anunţuri. Aşa au găsit părinţii, în urmă cu o lună, bona în vârstă de 69 de ani. Femeia le-a câştigat rapid încrederea: a spus că are experienţă în îngrijirea copiilor şi că este răbdătoare. Bona de ocazie rămânea singură cu băieţelul de mai multe ori pe săptămână, când părinţii erau la serviciu.

Femeia nu le-a dat părinţilor nimic de bănuit. Prudenţi, au montat totuşi camere de supraveghere în camera copilului.

Vezi și
  • Crina Eşanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: La data de 15 mai, mama minorului ar fi vizionat înregistrările, moment în care ar fi observat că în cursul zilei anterioare fiul său ar fi bruscat şi lovit în mai multe zone ale corpului.
Pe acelaşi subiect

Bona a fost reţinută şi s-a ales cu dosar penal pentru lovire

A stat 24 de ore după gratii, iar acum se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Părinţii speră că cel mic va uita prin ce a trecut. Psihologii spun, însă, că astfel de experienţe lăsa traume adânci chiar şi la vârste mici.

  • Keren Rosner, psiholog: Din punct de vedere emoţional, el va memora aceste trăiri. Poate afecta capacitatea copilului de a forma ataşamente sigure cu alţi adulţi, inclusiv cu părinţii. Copilul nu mai are siguranţa că se află protejat în prezenţa unui adult.

Un alt pericol în astfel de cazuri este ca cel mic să dezvolte sindromul copilului zgâlţâit. Zguduirea unui copil poate provoca leziuni ale creierului şi duce, în cazuri grave, la moarte. 

Cazul readuce în discuţie o problemă acută în România - lipsa bonelor calificate

Pentru că cererea este mult mai mare decât oferta, tariful unei dădace cu diplomă poate ajunge şi la 5.000 de lei pe lună. Iar agenţiile care le plasează percep şi ele comisioane, cum ar fi 10 la sută din salariul lunar al bonei sau jumătate din primul salariu. Astfel că mulţi părinţi îşi caută bone la negru, pe site-urile de anunţuri sau prin recomandări. 

  • Mama copilului: Mesajul este clar. Părinţi, aveţi grijă pe cine băgaţi în casă!

Astfel de îngrijitoare nu pot fi trase la răspundere, în cazul în care copilul suferă un accident, ci responsabilitatea revine părinţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Bonă din București, filmată pe ascuns cum lovește şi zdruncină copilașul pe care voia să-l adoarmă: "Aveţi grijă pe cine băgați în casă!"