Antena Meniu Search
x

Video Braconierii aurului din Roşia Montană ar putea scăpa nepedepsiţi; procurorii trebuie să refacă dosarul. Cum acţionau hoţii

Hoţii de aur din Roşia Montană ar putea scăpa basma curată după ce procurorii s-au împotmolit într-un dosar vechi de 10 ani. Cei 15 indivizi, acuzaţi că extrăgeau metalul preţios din Munţii Apuseni şi îl vindeau la amanet ar putea fi din nou trimişi în judecată.

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 14:00

Vezi și

Anchetatorii spun că cele 15 persoane, toate din județul Alba, extrageau bulgari de aur din minele de la Roșia Montană, iar mai apoi îi vindeau caselor de amanet din județ. Au făcut acest lucru o perioadă lungă de timp, începând cu 2013, și totul la un nivel extrem de ridicat, pentru că aveau încheiate inclusiv contracte scrise cu cei cărora îl vindeau.

Numai în 2014, de exemplu, la un singur suspect au fost găsite opt astfel de contracte, prin care se obliga să livreze aproape 2 kilograme de aur. A urmat o perioadă de filaj, iar mai apoi anchetatorii au efectuat percheziții domiciliare. În casele acestora, polițiștii au găsit pe lângă kilograme întregi de aur sau rocă neprelucrată încă, aproape 2 kilograme de dinamită, dar și alte ustensile folosite pentru extragere auurului din subteran.

Deși dosarul este vechi, din 2013, autorii ar putea scapă deocamdată nepedepsiţi, deoarece judecătorii au întors dosarul la Parchet, iar procurorii trebuie să îl refacă, având multe informații lipsă. Anchetatorii nu au reușit nici măcar să stabilească întreaga cantitate de aur traficată, dar nici identitiatea tuturor persoanelor către care a fost vândut. Abia apoi se va încerca din nou trimiterea în judecată a celor 15 suspecți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Braconierii aurului din Roşia Montană ar putea scăpa nepedepsiţi; procurorii trebuie să refacă dosarul. Cum acţionau hoţii