Antena Meniu Search
x

Un brancardier din Mureş a murit infectat cu noul coronavirus

Un brancardier de la Spitalul Clinic Județean Mureș, confirmat cu COVID-19, a murit. Astfel, numărul total al cadrelor medicale din județ infectate a ajuns la 109 de la începutul epidemiei, dintre care 95 s-au vindecat.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.05.2020, 11:52

Un brancardier din Mureş a murit infectat cu noul coronavirus - /stiri.infomures.ro
  • În Mureș au fost confirmate 659 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.
  • 62 de persoane diagnosticate cu infecție COVID-19 au decedat.

DSP Mureș a anunțat că rata de vindecare în județ, în rândul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, este de 87%.

„De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 21 mai 2020, un număr de 109 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 95 (87,16%) dintre acestea sunt deja vindecate şi externate. Într-unul dintre cele 109 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş)”, au transmis reprezentanții DSP Mureș, potrivit Mediafax.

Conform acestora, din cele 109 de cadre medicale confirmate pozitiv, 38 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, 53 sunt de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, 2 sunt angajate ale unui cămin de bătrâni din județ. De asemene, mai sunt confirmați pozitiv un medic de familie, doi medici din unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată, un medic cu domiciuliul în Târgu Mureş, dar angajat al unei unităţi medicale din alt judeţ şi un angajat al unei unităţi medicale private din judeţ.

DSP informează că toate cadrele medicale confirmate pozitiv sunt internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar starea lor de sănătate este bună.

Covid-19 în Mureș: 659 cazuri, 472 vindecate, 62 decese de la începutul epidemiei

Până ieri, 20 mai, în județul Mureș au fost confirmate 659 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).    

De asemenea, 472 persoane au fost declarate vindecate și externate.

1.833 persoane se află în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităților, în timp ce în spațiile de carantină din județul Mureș sunt 373 persoane.

Potrivit datelor DSP Mureș, 47 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție Covid-19.

Totodată, până acum, 62 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

O dată cu instituirea stării de alertă, pentru persoanele care vin în România din străinătate, măsura izolării/carantinării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura menționată sau solicită acest lucru pentru a nu-și expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate în spații puse la dispoziție de autorități.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un brancardier din Mureş a murit infectat cu noul coronavirus