Antena Meniu Search
x

CUTREMUR ÎN EUROPA! BRITANICII AU VOTAT IEŞIREA DIN UNIUNEA EUROPEANĂ. REZULTATE FINALE - UPDATE

UPDATE / Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi. Un procent de 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

UPDATE / Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi. Un procent de 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

UPDATE 09:15 - REZULTATE FINALE Brexit 2016. 51,9% au votat pentru ieşirea din UE

Un procent de 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Aproape 17 milioane de britanici au votat pentru Brexit, faţă de 15,7 milioane pentru UE.

Rata de participare a fost de 72,2%, iar peste 26.000 de buletine de vot au fost anulate.

UPDATE 08:45 - REZULTATE FINALE Brexit 2016. Britanicii au votat ieşirea din Uniunea Europeană

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

Vineri dimineaţa, 52% dintre alegători au votat pentru părăsirea Uniunii Europene, iar numărul de buletine numărate era suficient pentru ca rezultatul să fie considerat ireversibil.

UPDATE 07:10 - REZULTATE FINALE Brexit 2016. Marea Britanie a votat IEŞIREA din UE, preconizează BBC şi ITV

Marea Britanie a votat joi să iasă din Uniunea Europeană, potrivit previziunilor BBC şi ITV.

BBC scrie că Regatul Unit a decis cu un scor strâns să părăsească Uniunea Europeană (UE), dupp 43 de ani, într-un referendum istoric.

Londra şi Scoţia au votat puternic "Remain", însă tabăra proeuropeană a fost subminată de rezultate slabe în nordul Angliei.

Alegătorii din Ţara Galilor şi comitatele engleze s-au pronunţat masiv în favoarea unui Brexit.

Lira sterlină a căzut la cel mai slab nivel, raportat la dolar, din 1985, iar pieţele reacţionează faţă de rezultatul consultării.

Prezenţa la urne a fost mai mare decât la ultimele alegerei generale, iar potrivit unor previziuni "Remain" urma să obţină o victorie cu 52%.

BBC precizează că preconizează că Marea Britanie a votat să iasă din UE după anunţarea rezultatelor în 309 din cele 382 de circumscripţii.

REZULTATE BREXIT 2016. Potrivit datelor, 51,5% dintre alegătorii britanici au votat pentru IEŞIREA din UE, în vreme ce alţi 48,5% au ales în favoarea rămânerii în blocul comunitar, scrie Sky News.

REZULTATE BREXIT 2016. În acest moment, rezultatele par să se modifice de la oră la oră, după ce tabăra pro-UE a condus pentru scurt timp lupta pentru statutul Marii Britanii în blocul comunitar.

REZULTATE BREXIT 2016. Anterior, după numărarea voturilor exprimate în o cincime din circumscripţiile britanice, 51,3% din alegătorii britanici au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, în vreme ce alţi 48,5% au ales în favoarea ieşirii.

REZULTATE BREXIT 2016. Peste 46,5 milioane de britanici au fost chemaţi joi la urne pentru a vota într-un referendum crucial pentru viitorul Marii Britanii.

Prezenţa la vot

REZULTATE BREXIT 2016. Primele date centralizate indică o prezenţă la vot masivă, după ce 72,1% din alegătorii britanici înregistraţi au votat în 200 de circumscripţii electorale, din cele 382 existente.

REZULTATE BREXIT 2016. La începutul nopţii, cei de la YouGov au indicat un avans de patru puncte procentuale pentru tabăra pro-UE, care a reuşit să obţină 54% din preferinţele alegătorilor britanici.

REZULTATE BREXIT 2016. Estimările Ipsos Mori indicau un avans mult mai considerabil pentru pro-europeni, care s-au situat departe de marja de eroare.

REZULTATE BREXIT 2016. Miza referendumului britanic este una colosală, iar în cursul acestei zile mai mulţi lideri europeni de stat au intervenit pentru ultima oară pentru a le cere britanicilor să aleagă un viitor alături de blocul comunitar. De asemenea, politicienii britanici din cele două tabere au declarat că se aşteaptă la o victorie clară.

REZULTATE BREXIT 2016. Între timp, laburiştii avertizează că există o divergenţă mare în scrutinul care a avut una dintre cele mai mari prezenţe de vot din ultimii ani. Astfel, districtele pro-UE înregistrează rezultate peste aşteptări pentru rămânerea în UE, acelaşi lucru se întâmplă şi în bastioanele euroscepticilor britanici.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » CUTREMUR ÎN EUROPA! BRITANICII AU VOTAT IEŞIREA DIN UNIUNEA EUROPEANĂ. REZULTATE FINALE - UPDATE