Antena Meniu Search
x

Curs valutar

BREAKING NEWS! Bărbatul împuşcat mortal pe Aeroportul Orly din Paris, un MUSULMAN radicalizat cunoscut de autorităţi care luase un ostatic (FOTO şi VIDEO)

Bărbatul împuşcat mortal pe aerportul Orly din Paris, după ce a încercat să îi ia arma unui ofiţer, era un musulman radicalizat cunoscut poliţiştilor francezi. Individul a mai tras şi asupra unor poliţişti în această dimineaţă, în nordul capitalei Franţei.

de Redactia Observator

la 18.03.2017 , 14:45

Bărbatul împuşcat mortal pe aerportul Orly din Paris, după ce a încercat să îi ia arma unui ofiţer, era un musulman radicalizat cunoscut poliţiştilor francezi. Acesta ar fi luat un ostatic, potrivit martorilor. Individul a mai tras şi asupra unor poliţişti în această dimineaţă, în nordul capitalei Franţei.

UPDATE 13:50 Atacatorul ”ţinea ostatică (o femeie) militar, o ţinea de gât şi ameninţa alţi doi militari cu puşca femeii”, povesteşte un martor, Dominique, care a asistat la atacul de pe Aeroportul Orly-Sud, sâmbătă dimineaţa, relatează Le Figaro.

”Am auzit voci răstite şi am văzut militari care ţineau în cătarea armei o persoană”, a spus el.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit acestui martor, ”un bărbat ţinea ostatică (o femeie) militar, o ţinea de gât şi-i ameninţa pe ceilalţi doi militari cu puşca femeii” pe care încerca să i-a smulgă.

”Era grav”, ”iar atunci ne-am îndepărtat şi, coborând scările, am auzit focuri de armă”.

Înainte să plece, călătorul a avut timp să vadă un rucsac în mijlocul sălii. ”Nu ştim ce era înăuntru”, a spus el.

UPDATE 13:00 Bărbatul împuşcat mortal pe aerportul Orly din Paris era un musulman radicalizat cunoscut poliţiştilor francezi. Acelaşi individ a tras asupra poliţiei într-un incident separat produs în cursul aceleiaşi zile în nordul Parisului, a informat o sursă din cadrul poliţiei franceze, relatează Reuters. 

'Un control al poliţiei rutiere a avut loc la Stains (nordul Parisului) azi dimineaţă la ora 07:00. Un individ a tras asupra ofiţerilor de poliţie înainte de a fugi', a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

'Acelaşi bărbat - un musulman radicalizat cunoscut poliţiei şi serviciilor de informaţii franceze - a luat apoi un Famas (o puşcă de asalt) de la un militar pe aeroportul Orly ... înainte de a fi împuşcat mortal de un alt soldat', a precizat sursa citată.

O a două sursă din cadrul poliţiei a afirmat că există o legătură între cele două incidente.

Ministerul de Interne francez a anunţat la rândul său că nu au fost găsiţi explozivi asupra bărbatul împuşcat pe aeroportul din sudul Parisului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totodată, secţia antiterorism a parchetului din Paris a deschis o investigaţie în legătură cu incidentul de pe aeroportul Orly şi cu atacul comis se pare de aceeaşi persoană asupra serviciilor de securitate la un control de rutină în nordul Parisului.

UPDATE 12:00 Traficul aerian a fost complet întrerupt în urma incidentului de pe Aeroportul Orly-Sud, a anunţat sâmbătă Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC), relatează le Monde.

Aproape 300 de persoane au fost evacuate din terminalul Sud, iar pasagerii care se aflau în terminalul Vest au fost blocaţi înăuntru, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne Pierre-Henri Brandet.

Prefectura Val-de-Marne îi sfătuieşte pe pasageri să nu se ducă la aeroport.

Cele două terminale ale aeroportului au fost închise, a anunat ADP, iar sute de zboruri care se apropiau de Orly au fost redirecţionate către Roissy Charles de Gaulle, a precizat DGAC.

Circumstanţele incidentului erau încă neprecizate.

În jurul orei 07:30 GMT, 'un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Nu există nicio persoană rănită, a precizat sursa citată.

Martori şi postul de televiziune BFM TV au informat că în urma incidentului aeroportul a fost evacuat, relatează Reuters.

Poliţia franceză a confirmat că o operaţiune de securitate se află în curs de desfăşurare pe aeroportul din sudul capitalei franceze.

Un perimetru de securitate a fost instituit la faţa locului. Poliţia le recomandă persoanelor prezente în zonă să urmeze consemnele.

Sursa: Agerpres, News.ro, BBC Breaking News/ Twitter

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » BREAKING NEWS! Bărbatul împuşcat mortal pe Aeroportul Orly din Paris, un MUSULMAN radicalizat cunoscut de autorităţi care luase un ostatic (FOTO şi VIDEO)