Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: DNA anchetează achiziţiile publice făcute de TVR. Au fost ridicate documente de la Televiziunea publică

DNA a cerut documente de la Senat și de la Camera Deputaților în legătură cu achizițiile publice ale TVR. Potrivit unor surse, procurorii DNA au ridicat de la sediul TVR documente legate de achiziţii publice făcute de instituţie.

DNA a cerut documente de la Senat și de la Camera Deputaților în legătură cu achizițiile publice ale TVR. Potrivit unor surse, procurorii DNA au ridicat de la sediul TVR documente legate de achiziţii publice făcute de instituţie.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a precizat că Biroul Permanent a primit o scrisoare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care solicită copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă, privind evaluarea activităţii din perioada 2005-2015, împreună cu documentele care au stat la baza redactării acestor documente.

Chelaru a precizat că s-au cerut copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă, privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV), în perioada precizată.

”E firesc să înaintăm aceste documente, nu au caracter secret”, a spus Chelaru, precizând că este vorba despre un raport elaborat de Comisia de cultură şi o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. El a menţionat că aceste documente vor fi transmise Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că de la Senat şi Camera Deputaţilor s-au cerut documente, iar de la sediul TVR au fost ridicate documente legate de achiziţii publice făcute de instituţie. Potrivit surselor citate, aceste activităţi au avut loc în urmă cu câteva săptămâni. Este vorba despre verificarea achiziţiilor făcute pe parcursul mai multor ani, au precizat sursele judiciare.

În urmă cu o lună şi jumătate, Oana Stănciulescu, membru al Consiliului de Administraţie al TVR, a acuzat, într-o scrisoare trimisă angajaţilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc şi au condus televiziunea, amintind de achiziţionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apă de gură, loţiuni după plajă, pastile ”somn uşor” şi protector hepatic. În replică, conducerea Televiziunii Române a precizat că obiectele de inventar la care se face referire au fost achiziţionate înainte de anul 2010, prin contracte de sponsorizare. ”Acestea nu au fost încheiate de actualul management al TVR, care nu îşi poate asuma acţiunile fostelor conduceri”, preciza conducerea TVR.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Evenimente » BREAKING NEWS: DNA anchetează achiziţiile publice făcute de TVR. Au fost ridicate documente de la Televiziunea publică