Antena Meniu Search
x

Video Bucovina, pregătită de minivacanţa de 1 Decembrie. Gradul de ocupare este deja de peste 80%: care sunt preţurile

Prima vacanţă de iarnă, minivacanţa de 1 decembrie, poate fi un prilej excelent pentru o vizită în pitoreasca Bucovina. Vă veţi putea bucura de gastronomia locală, dar şi de obiectivele turistice impresionante. Dacă nu aţi rezervat încă un sejur ar trebui totuşi să vă grăbiţi. Gradul de ocupare pentru cele mai căutate zone este deja de peste 80%.

de Angela Bertea

la 23.11.2021, 16:26

Vezi și

În Bucovina, hotelierii sunt fericiţi: în sfârşit se pot bucura de oaspeţi. Gradul de ocupare este în acest moment suficient de ridicat pentru ca petrecerea de 1 Decembrie să fie ca pe vremuri. "De 1 decembrie îi aşteptăm în primul rând pe turişti cu braţele deschise cu preparatele noastre tradiţionale, fasolea cu ciolan, cârnaţi cu ciolan, sărmăluţe, tochitură, papanaşi, colţunaşi", a declarat Alexandru Crăciunaş, proprietarul unei pensiuni. "Aştept turiştii acum de 1 decembrie cu toate produsele care se fac acum la Sadova. Toate făcute în casă. Toate făcute natural, în gospodărie", spune Vasile Rusu, proprietarul unei alte pensiuni.

Care sunt preţurile

Zona cu adevărat superbă oferă însă mai mult decât preparate delicioase şi mese bogate. "Activităţile sunt destul de diverse, pot să viziteze, să urce pe Pietrele Doamnei, să meargă la Peştera Liliecilor, să vadă Muzeul Ouălor, Muzeul Lemnului. Noi avem aici Lacul Izer", a declarat Alexandru Crăciunaş. "Pachetele variază la preţuri. Preţurile pornesc de la 100-150 de lei camera şi urcă în funcţie de ce meniuri servesc", spune şi Vasile Rusu.

În funcţie de tipul pensiunii şi numărul de turişti, preţurile pot urca până la 290 de lei pentru o noapte de cazare. La care se adaugă, în funcţie de preferinţele culinare, şi preţul meniului de sărbătoare. "Minivacanţa de 1 decembrie ne găseşte cu un grad de ocupare de 70-80%. Cred că oamenii sunt în continuare puţin sceptici şi nu sunt convinşi că aceste restricţii se vor ridica. Aceeaşi situaţie este şi în Maramureş şi pe Valea Prahovei", a declarat Claudiu Brădățan, șef birou turism CNIPT Suceava. Cu toate acestea, hotelierii spun că turiştii au început să facă deja rezervări pentru Crăciun şi Revelion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bucovina, pregătită de minivacanţa de 1 Decembrie. Gradul de ocupare este deja de peste 80%: care sunt preţurile