Antena Meniu Search
x

Video Bucureștenii nu vor mai putea parca la colțul străzii. Ce pregătesc primăriile de sector

Se schimbă regulile de parcare sau, mai exact, abia acum încep să se aplice. Primăriile de sector au început să monteze stâlpi lângă trecerile de pietoni, pe trotuare sau în apropierea şcolilor sau spitalelor, astfel încât şoferii să nu mai poată parca ilegal.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.02.2022, 20:24

Vezi și

Parcarea la colţul străzii va fi în curând o misiune imposibilă în Bucureşti. În multe zone din oraş este în plină desfăşurarea operaţiunea de montare a unor stâlpi în apropierea trecerilor de pietoni şi lângă trotuare. Locuri ocupate până acum de maşini.

Paul Moldovan, administrator public al Sectorului 6: Avem destul de multe reclamaţii, au dificultăţi în a utiliza trecerile de pietoni sau colţurile de intersecţii unde nu au vizibilitate.

Maşinile parcate lângă trecerile de pietoni obturează vizibilitatea altor şoferi şi expun pietonii unor pericole mortale.

Andreea Milea, reporter Observator: Un astfel de stâlp costă 70 de lei. Pentru a rezolva doar o parte din problemele acestei intersecţii, primăria de sector a montat aproape 20. Iar asta înseamnă o investiţie de peste 1.200 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Nu au trecut nici 24 de ore de când stâlpii montaţi pe bulevardul Iuliu Maniu au fost distruşi. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, se vede cum stâlpii sunt ignoraţi de un şofer care trece peste ei pentru a întoarce ilegal. Şoferul va fi amendat şi va plăti şi pentru distrugere. 

Șoferii se plâng că au rămas cu şi mai puţine locuri de parcare

La Sectorul 2, primăria va cheltui 2 milioane de lei pentru stâlpi. Aceştia vor fi montaţi pe 15 kilometri de trotuar. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: În acest moment Poliția Locală nu poate da amenzi celor care își lasă mașinile chiar și în mijlocul drumului pentru că Poliția Locală nu are dreptul să dea amendă decât contravenientului.

Adică o amendă între 150 şi 500 de lei. Nici amenzile date de rutieră nu i mai sperie pe şoferi

Claudiu Costea, reprezentant Brigada Rutieră: În cazul opririi neregulamentare conducătorii auto pot fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 290 de lei şi 435 de lei, iar pentru staţionarea neregulamentară sancţiunea este cuprinsă între 580 de lei si 725 de lei. 

Anul trecut, poliţia rutieră a  dat 38.000 de amenzi pentru staţionări sau opriri ilegale în Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bucureștenii nu vor mai putea parca la colțul străzii. Ce pregătesc primăriile de sector