Antena Meniu Search
x

Video Bucureşti, oraşul european cu cea mai mică suprafaţă de spaţii verzi pe cap de locuitor. Pe hârtie, situația arată diferit

Capitala e sufocată de betoane, iar spaţiile verzi au devenit un peisaj tot mai rar. Avem cea mai mică suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor din Europa, dar, în ciuda recordului ruşinos, şi puţinele oaze de verdeaţă din oraş sunt neîntreţinute şi vandalizate des. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.07.2021, 20:34

Vezi și

Localnic: Aş zice că nu avem suficient spaţiu verde iar ăla care este, este destul de slab amenajat. 

Şi vandalizat. S-a întâmplat recent, în parcul Ioanid din Capitală. Terenul de sport a fost distrus de mai mulţi tineri. În zonă, nu există camere de supraveghere.

Localnic: Am văzut că a fost coşul de baschet distrus şi o poartă din astea mici. Nu e în regulă deloc. Abia s-au refăcut lucrările. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Este foarte greu să avem câte un poliţist local absolut peste tot în sector. Ne ajută dacă cetăţenii sesizează aceste lucruri. 

Pe acelaşi subiect

Mai ales că Bucureştiul este oraşul european cu cea mai mică suprafaţă de spaţii verzi pe cap de locuitor. Cam de atât spaţiu verde se bucură un locuitor al Capitalei, adică de puţin peste 7 metri pătraţi. Sub limita impusă de OMS de 9 mp şi cu mult mai puţin decât media europeană de 18 mp. Ca să nu mai vorbim despre regulile naţionale de mediu care cer 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. 

Totul pentru că, de-a lungul timpului în Capitală s-au construit multe clădiri fără să se ţină cont de nimic. 

Localnic: În ritmul în care se construiesc clădiri, nu văd unde am putea să adăugăm spaţii verzi. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Pe hârtie, există mai mult spaţiu verde decât în realitate. Avem spaţii care figurează ca fiind verzi dar pe care s-a construit.

Nici la primăriile de sector şi nici la primăria generală nu se cunoaşte exact suprafaţa de spaţiu verde. Este şi motivul pentru care municipalitatea a fost amendată de Garda de Mediu. 

Viorel Tufeanu, şef Garda de Mediu Bucureşti: A fost aplicată o sancţiune în valoare de 100.000 de lei. 

În ultimii 25 de ani, în Bucureşti, 10% dintre aceste spaţii au dispărut, în timp ce în alte capitale europene suprafaţa de spaţii verzi a crescut cu 40%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bucureşti, oraşul european cu cea mai mică suprafaţă de spaţii verzi pe cap de locuitor. Pe hârtie, situația arată diferit