Antena Meniu Search
x

Inundaţii devastatoare în Bulgaria. Maşini abandonate de şoferi în drum, apa a ajuns până la plafon (Video)

Ploile torențiale au inundat Varna, cel mai mare oraş bulgar de la Marea Neagră. Şuvoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale, transformând străzile în adevărate râuri și perturbând grav traficul în zona litoralului bulgăresc.

Ploile torențiale au inundat Varna, cel mai mare oraş bulgar de la Marea Neagră. Şuvoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale, transformând străzile în adevărate râuri și perturbând grav traficul în zona litoralului bulgăresc.

Precipitaţiile căzute au cumulat circa 40 de litri pe metru pătrat, depășind cotele de 20-25 de litri de metri pătrați prognozate. Meteorologii au emis cod galben de vreme extremă şi fenomene periculoase în regiune. 

Pe reţelele de socializare au apărut imagini care ilustrează dezastrul provocat de furia naturii. Localnicii au surprins maşini abandonate în drum, cu apa ajungând până aproape de plafon, într-un pasaj rutier.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pagubele materiale în urma inundaţiilor devastatoare sunt însemnate, însă nu au existat raportări privind eventuale victime omeneşti ale vremii extreme, susţin primele informaţii din presa.

Oraşul Varna a fost complet paralizat, au precizat serviciile de urgență. Autobuzele publice au înregistrat întârzieri, transportul în comun rămânând fără energie electrică din cauza furtunii. 

Varna a fost lovită de mai multe inundații devastatoare în lunile iunie-iulie ale ultimilor ani. Inundațiile din iulie 2014 din zona Asparouhovo din Varna s-au soldat cu 13 morți și au provocat daune materiale importante, care se ridica la milioane de lei.

Se așteaptă ca ploile torenţiale să continue în Varna și în celelalte zone ale litoralului bulgăresc, inclusiv în Burgas, în următoarele zile.

Vremea face ravagii şi pe litoralul românesc. ANM a emis mai multe alerte meteo în ultimele ore, fiind în vigoare un cod portocaliu de furtună şi ploi torenţiale în Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Inundaţii devastatoare în Bulgaria. Maşini abandonate de şoferi în drum, apa a ajuns până la plafon (Video)