Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bulgarii au inventat "taxa pe dezinfectare" de la 1 septembrie, prin care vor face milioane de euro de la şoferi

Vacanţele de toamnă la bulgari vor costa mai mult. Autorităţile de la Sofia introduc o nouă taxă de duminică. Măsura se va aplica la toate punctele de intrare în Bulgaria şi le va  aduce vecinilor noştri milioane de euro.

de Ana Grigore

la 29.08.2024 , 20:17

De la 1 septembrie, toţi şoferii care intră în Bulgaria vor trebui să plătească taxa pentru dezinfectare împotriva pestei micilor rumegătoare, care decimează caprele şi oile. Maşinile mici, sub trei tone şi jumătate vor plăti doi euro, iar camioanele 10. 

De când va fi introdusă noua taxă

Dezinfecția se face prin aceste pulverizatoare care acoperă complet masinile cu solutie. Autoritățile sunt convinse ca in acest mod boala contagioasa nu va ajunge in Bulgaria.

Vezi și

Vara aceasta, autoritățile din Bulgaria au făcut dezinfecția gratuit, dar de duminică impun taxe. 

Pe acelaşi subiect

Medicii veterinari sunt sceptici - cred că dezinfectarea maşinilor la graniţă va ajuta mai mult bugetul Bulgariei, prin taxele colectate, şi nu limitarea focarelor de pestă. 

"Este o masura care poate fi aplicata, dar nu este atât de eficientă. Ceea ce ar fi eficient in combaterea acestei boli este aplicarea măsurilor de urgenţă care se aplică în cazul bolilor infectioase. Presupune depistarea de urgenţă a bolilor, a măsurilor de ucidere a intregului  efectiv si neutralizarea lor rapidă. Bulgaria, din ce stiu eu, este singura care va adopta această măsură de dezinfectare a tuturor masinilor", spune Flavius Nicoară, director DSVSA Timiş.

Autorităţile din Bulgaria vor aduna lunar sute de mii de euro numai de la şoferii care intră prin vama Giurgiu, una dintre cele mai aglomerate. 

Pesta micilor rumegătoare este o boală infecţioasă  care provine din Africa si care  a afectat şi în ţara noastră mii de animale.  

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Evenimente » Bulgarii au inventat "taxa pe dezinfectare" de la 1 septembrie, prin care vor face milioane de euro de la şoferi