La 83 de ani, bunica Sofia s-a întors alături de copii la grădiniţa din Leurda, Gorj

De Redactia Observator.
Publicat: 10.09.2019, 16:20.
Actualizat: 10.09.2019, 17:11

Şcoala a început pentru elevi, dar şi pentru bunica Sofia, bătrâna de 83 de ani care munceşte de o viaţă la grădiniţa din Leurda, judeţul Gorj. După o vară în care a avut grijă doar de flori, bătrâna s-a întors la ce îi place ei cel mai mult: copiii.

Şcoala a început pentru elevi, dar şi pentru bunica Sofia, bătrâna de 83 de ani care munceşte de o viaţă la grădiniţa din Leurda, judeţul Gorj. După o vară în care a avut grijă doar de flori, bătrâna s-a întors la ce îi place ei cel mai mult: copiii. Aşa că se trezeşte din nou dis de dimineaţă şi pregăteşte clasele pentru cei mici. Deşi suma pe care o primeşte pentru munca ei este destul de mică, bunica Sofia spune că serviciu de la grădiniţă o face să se simtă utilă.

Bunica Sofia îşi începe treaba dis de dimineaţă. la ora 5 se trezeşte, dar ştie că până la ora 8 grădiniţa trebuie să fie gata să-şi primească elevii.

Aşa că face curat, are grijă de grădină, iar atunci când este frig afară, are grijă ca în clase să fie numai bine.

Marcela Udrea, educatoare Gradinita Leurda: În fiecare dimineaţa la 8 fără 10 eu vin la serviciu, este aici şi primeşte copiii care vin mai devreme. În anul acesta sunt 19 preşcolari înscrişi şi era foarte fericită că a crescut numărul.

De 40 de ani Sofia Chituran munceşte la Gradiniţa cu Program Normal din Leurda, Gorj. Nu se plictiseşte şi, oricât de ciudat ar suna pentru unii, munceşte de plăcere.

Reporter: Vă bucuraţi că a început şcoala?

Sofia Chituran, femeie de serviciu: Păi mă bucur, că mi-s dragi copiii. Nu aveam cum, cât oi trăi, câţiva ani, stau aici cu ei.

Cosmin Morega, viceprimar Motru: Când toată lumea a vrut să o ajute financiar, ea a refuzat aceşti bani, a zis că vine pentru copii şi că asta îi dă putere să meargă mai departe zi de zi.

Bunica Sofia are o pensie modest la care se adaug cei 450 de lei primiţi pentru munca de la grdiniţă. În sat, toată lumea o ştie, iar tinerii care au fost cânva elevi ai grădinţei se bucură să o întâlnească aici.

De un singur lucru se teme Sofia Chituran, şi anume că grădiniţa în care şi-a petrecut mare parte din viaţă ar putea să se închidă în viitor, din lipsă de elevi.

Top știri

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia
1
Extern • pe 14.01 la 08:15

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia

O femeie din Rusia a renunţat la relaţia cu soţul, pentru a începe una nouă cu fiul vitreg. Cei doi urmează chiar să devină părinţi cât de curând. Fostul soţ condamnă comportamentul acesteia, spunând că nu o va putea ierta vreodată pentru ce a făcut. Ea a recunoscut că a recurs la mai multe operaţii estetice pentru a fi considerată mai atractivă.

PARTENERI
Delia, la un pas de moarte în timpul unei vacanțe! Artista abia și-a revenit din șoc: „A fost panică”
pe spynews.ro
"Să fiu goală este una dintre activitățile mele preferate!" Afirmaţie uluitoare a unei românce căsătorite cu un star plin de bani
pe antenasport.ro
Cine este bărbatul care a lovit cu maşina un cărucior în care se afla în bebeluş, pe o stradă din Bucureşti. Interlopul a fost reţinut
pe antenasport.ro
Gest scandalos! Fiica unui milionar şi-a jignit în ultimul hal propria mamă. Cuvinte greu de reprodus
pe antenasport.ro
Cum arată Jade, la 44 de ani
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
16:00 Etapa a doua de vaccinare: grad de ocupare de 100% în București, sute de mii de români s-au înscris pe liste 16:00 Înghețată contaminată cu coronavirus, descoperită de autoritățile din China 15:10 Elevi pierduți prin școala online. Expert în educaţie: Testul esenţial al acestor luni a fost cel de integritate 15:07 Iarna a deschis pârtiile din Poiană 15:01 "Şamanul QAnon", simbolul violenţelor de la Capitoliu, îi cere lui Donald Trump să îl grațieze 15:00 Video viral cu un polițist din Brașov care coboară din autospecială și șterge de zăpadă luneta mașinii din față 14:25 Scene incredibile într-un supermarket din Galaţi: Un tânăr de 18 ani, surprins cu pistolul la brâu 14:12 O mamă și fiul ei de numai 2 anişori au zburat cu SUV-ul de pe un pod. Imagini teribile filmate în Rusia 14:02 A crezut că s-a îngrăşat în timpul carantinei, dar de fapt altul era motivul. Britanica a aflat că va deveni mamă, cu doar 10 zile înainte de naştere 13:53 Horoscop 17 ianuarie 2021. Ziua vine cu multe provocări, în special în dragoste
CITEȘTE PE A1.ro
Vulpița și Viorel Stegaru, prinși și amendați! Ipostaza în care i-au găsit polițiștii
A1.RO
Fără sutien și într-o bluză plină de găuri, J.Lo s-a pozat într-o ipostază fierbinte. Diva nu are inhibiții
A1.RO