Antena Meniu Search
x

Video "Ca pe Ceahlău mă simt!" Ironii la adresa primarului din Iaşi, care se laudă cu deszăpezirile pe Facebook, deşi străzile sunt încă înghiţite de nămeţi

Pe facebook, primăria din Iaşi nu-şi mai vede capul de treabă după ninsoarea puternică de săptămâna trecută. Se laudă în mediul online că intervine exemplar, pentru a ridica zăpada din oraş. În realitate însă, localnicii escaladează şi acum nămeţii de pe trotuare, iar sute de maşini sunt blocate în parcări. 

de Redactia Observator

la 16.01.2024, 21:11

Vezi și

Prin colaje de fotografii cu câte un utilaj care adună zăpada şi muncitori care par să dea fără oprire la lopată, Primăria Iaşi anunţă contribuabilii că în oraş se lucrează la foc continuu. Cu toate acestea, la o săptămână de când a căzut ultimul fulg de nea, trotuarele sunt încă blocate de mormane. 

Ieşenii, nemulţumiţi de falsele promisiuni

Localnic: Uite aici, tati, nu-i nevoie să mergi la munte, vii la Iaşi şi te distrezi. Ia, uite, ca pe Ceahlău mă simt! Nicio diferenţă!

Localnic: Nimeni nu ia măsuri, nu se face nimic.  La o săptămână, dezastru! 

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: Aşa arată şi cele mai multe dintre trecerile de pietoni din Iaşi. Nu a fost luată zăpada nici de aici. Trebuie să avem grijă cum păşim, apoi să ne asigurăm şi să sărim din nou ca să ajungem pe celălalt trotuar. 

Iaşiul a fost paralizat săptămâna trecută de o ninsoare puternică. Pe şosele, maşinile au rămas blocate din cauza zăpezii.  

Utilajele au împins zăpada la marginea şoselei

De atunci, soarele a mai topit zăpada. Însă nu suficient pentru ca parcările şi staţiile de autobuz să fie practicabile. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Utilajele de deszăpezire au împins zăpada la marginea şoselei şi aceasta s-a transformat într-un zid pentru maşinile care erau parcate aici. Spre exemplu, acest şofer, dacă va dori să iasă din parcare va trebui ca, după ce îşi deszăpezeşte maşina, să dea la lopată ca să poată ieşi de aici. 

Pentru rezolvarea situaţiei, autorităţile locale invită oamenii să dea o mână de ajutor. 

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iași: Ceea ce ne-a împiedicat pentru a putea interveni cu eficienţă pe bulevarde şi pe străzile secundare a fost deschiderea anului şcolar.

Felul în care au intervenit autorităţile a stârnit un val de ironii la postările Primăriei pe Facebook.  Unul dintre internauţi chiar a ţinut să arate autorităţilor cum ar trebui să arate un parc de utilaje pregătit pentru iernile din Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » "Ca pe Ceahlău mă simt!" Ironii la adresa primarului din Iaşi, care se laudă cu deszăpezirile pe Facebook, deşi străzile sunt încă înghiţite de nămeţi