Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cadavrul găsit în râul Mureș în urmă cu două luni este al Mariei, fetița de aproape șapte ani înghițită de ape alături de fratele și tatăl său de 1 Mai

Nu mai există nicio îndoială. După mai bine de cinci luni de la tragedia care a îndoliat trei familii și în urma căreia au murit trei copii și doi adulți, a venit confirmarea oficială. În urma expertizei genetice, trupul copilului găsit în stare avansată de putrefacție pe 16 august, în râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac, aparține Mariei, fetița de aproape 7 ani care a fost înghițită de ape alături de fratele ei, Robert, tatăl și iubitul mamei sale.

de Monica Palade

la 13.10.2023, 18:31

Maria era ultima dintre victime care nu a fost găsită. Toți au sperat la o minune, dar nu a fost să fie. Pe 16 august, ultima fărâmă de speranță le-a fost spulberată. Un cadavrul în stare avansată de putrefacție a fost găsit la malul unei insule din râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac. Hainele care se aflau pe el indicau că ar fi vorba de Maria, dar anchetatorii au vrut să fie siguri. 

Așa că după încă două luni, au venit și rezultatele expertizei genetice. Maria s-a alăturat în moarte fratelui său, Robert, tatălui său biologic, dar și celui vitreg și frățiorului său vitreg. O petrecere care s-a transformat într-o tragedie într-o clipă. 

Filmul unei tragedii 

Tragedia s-a petrecut de 1 Mai, când 11 oameni din trei familii înrudite - cinci părinţi şi şase copii - s-au urcat într-o barcă, condusă de un barcagiu băut și fără permis. Cele trei familii din comuna Semlac, cinci părinţi şi şase copii, erau rude şi şi-au petrecut ziua la iarbă verde. L-au sărbătorit pe cel mai mare dintre copii - Robert, care tocmai împlinise 11 ani. Părinţii lui se întorseseră din Germania de câteva zile. Au făcut grătar şi s-au distrat pe malul drept al râului Mureş, din judeţul Arad.

Pe acelaşi subiect

Ar fi vrut să încheie seara la o terasă, pe malul celălalt al apei, din judeţul Timiş, în Portul Periam, unde cântau lăutarii. Pe înserat, s-au urcat într-o barcă din lemn, cu motor, condusă de un bărbat de 33 de ani, decişi să traverseze apele învolburate ale Mureşului. Curenții puternici au răsturnat barcă, iar oamenii au căzut în apa rece ca gheața. Au urmat clipe de coșmar. Un copil de patru ani s-a stins chiar în fața mamei sale. Când a fost scos din apă, era deja în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, micuțul a fost declarat mort.

Drama însă nu avea să se termine prea curând. Patru oameni, un tată şi cei doi copii - Robert de 11 ani şi Maria, de 6 ani - şi tatăl vitreg al copiilor au fost dați dispăruţi. Au fost purtați de ape în locuri diferite, iar pentru găsirea lor a fost nevoie de timp. După cinci zile de la tragedie a fost găsit trupul iubitului femeii care își pierduse copilul de 4 ani. Au mai trecut două zile, iar din apele reci, în apropiere de Igris, a fost scos și tatăl copiilor de 6 și 11 ani.

După opt zile de căutări, a fost găsit și trupul lui Robert, în apropiere de Mako, în Ungaria. Trupul Mariei nu a fost însă găsit. Până acum. Din corpul mic și firav al copilei nu a mai rămas mare lucru după atâtea luni. Unchiul fetei a confirmat însă că hainele care au fost găsite ar aparține fetei. Este însă așteptată și mama să o identifice.

Știre realizată cu ajutorul informațiilor furnizate de reporterul Observator Iulia Pop. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cadavrul găsit în râul Mureș în urmă cu două luni este al Mariei, fetița de aproape șapte ani înghițită de ape alături de fratele și tatăl său de 1 Mai