Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un cadavru în stare avansată de putrefacție găsit pe malul râului Mureș. Se crede că ar fi fetița dispărută de 1 Mai, când o barcă cu 12 oameni s-a răsturnat

La mai bine de trei luni de la tragedia care a îndoliat trei familii și în urma căreia au murit trei copii și doi adulți pare să se fi așternut în sfârșit liniștea. Și asta pentru că trupul Mariei, fetița de aproape 7 ani care a fost înghițită de ape alături de fratele ei, Robert, tatăl și iubitul mamei sale, ar fi fost descoperit, după ce apele râului Mureș au scăzut.

de Monica Palade

la 13.10.2023, 18:08

Tragedia s-a petrecut de 1 Mai, când 11 oameni din trei familii înrudite - cinci părinţi şi şase copii - s-au urcat într-o barcă, condusă de un barcagiu băut și fără permis. Cele trei familii din comuna Semlac, cinci părinţi şi şase copii, erau rude şi şi-au petrecut ziua la iarbă verde. L-au sărbătorit pe cel mai mare dintre copii - Robert, care tocmai împlinise 11 ani. Părinţii lui se întorseseră din Germania de câteva zile. Au făcut grătar şi s-au distrat pe malul drept al râului Mureş, din judeţul Arad.

O petrecere încheiată cu o tragedie

Ar fi vrut să încheie seara la o terasă, pe malul celălalt al apei, din judeţul Timiş, în Portul Periam, unde cântau lăutarii. Pe înserat, s-au urcat într-o barcă din lemn, cu motor, condusă de un bărbat de 33 de ani, decişi să traverseze apele învolburate ale Mureşului. Curenții puternici au răsturnat barcă, iar oamenii au căzut în apa rece ca gheața. Au urmat clipe de coșmar. Un copil de patru ani s-a stins chiar în fața mamei sale. Când a fost scos din apă, era deja în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, micuțul a fost declarat mort.

Drama însă nu avea să se termine prea curând. Patru oameni, un tată şi cei doi copii - Robert de 11 ani şi Maria, de 6 ani - şi tatăl vitreg al copiilor au fost dați dispăruţi. Au fost purtați de ape în locuri diferite, iar pentru găsirea lor a fost nevoie de timp. După cinci zile de la tragedie a fost găsit trupul iubitului femeii care își pierduse copilul de 4 ani. Au mai trecut două zile, iar din apele reci, în apropiere de Igris, a fost scos și tatăl copiilor de 6 și 11 ani.

Pe acelaşi subiect

După opt zile de căutări, a fost găsit și trupul lui Robert, în apropiere de Mako, în Ungaria. Trupul Mariei nu a fost însă găsit. Până acum. Din corpul mic și firav al copilei nu a mai rămas mare lucru după atâtea luni. Unchiul fetei a confirmat însă că hainele care au fost găsite ar aparține fetei. Este însă așteptată și mama să o identifice.

Ce spun polițiștii

La data de 16 august a.c., în jurul orei 18.43, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au fost sesizați despre prezența unui cadavru, la malul unei insule din râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac. Cadavrul, în stare avansată de putrefacție, urmează a fi transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii profilului genetic, în vederea identificării.

Știre realizată cu ajutorul informațiilor furnizate de reporterul Observator Iulia Pop. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Un cadavru în stare avansată de putrefacție găsit pe malul râului Mureș. Se crede că ar fi fetița dispărută de 1 Mai, când o barcă cu 12 oameni s-a răsturnat