Antena Meniu Search
x

Video "S-au speriat şi au căzut toţi". Filmul tragediei de pe Mureş, unde un copil a murit, iar patru persoane sunt date dispărute

Continuă căutările în cazul bărcii răsturnate în râul Mureş. Un copil de nici 4 ani a murit, iar verişorii lui, doi fraţi - o fetiţă de 6 ani şi un băieţel de 11 ani - sunt daţi dispăruţi. Dispăruţi sunt şi doi bărbaţi, iar şansele să fie găsiţi în viaţă sunt extrem de mici. În momentul incidentului, niciunul dintre cei 12 pasageri ai ambarcaţiunii nu purta vestă de salvare. 

de Daciana Cordoş

la 01.05.2023, 17:13

Vezi și

Barcă răsturnată în râul Mureş. O petrecere la iarbă verde s-a transformat în tragedie pentru trei familii din comuna arădeană Semlac. După ce şi-au petrecut ziua în mijlocul naturii s-au gândit că ar putea continua petrecerea la o terasă. S-au înghesuit toţi 12 într-o barcă şubredă, iar la doi paşi de mal, curenţii puternici i-au răsturnat.

Barca răsturnată în Mureş. Filmul tragediei

"Aici aşa, la zece metri, i-a întors! Barca a luat apă şi s-au speriat şi au căzut toţi! Patru, doi adulţi şi doi copii au dispărut", arată un martor. "Barca s-a clătinat, s-au speriat şi au căzut din barcă", spune şi Letiţia Stoian, primar Semlac.

Unul dintre bărbaţii care se aflau în barca răsturnată a reuşit să se salveze împreună cu cei doi copii. O femeie din barcă si băieţelul ei de doar 3 ani şi 8 luni au fost scoşi pe malul din judeţul Timiş. În ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat. Tatăl lui este şi el dispărut. Alte două femei şi o fetiţă au fost scoase la mal de un localnic. Din fericire, în viaţă. 

Pe acelaşi subiect

"Am trecut de dincolo, că strigau ajutor, şi am mai luat un băiat în barcă să mă ajute. De crengi erau agăţaţi", povesteşte unul dintre salvatori. 

Doi copii sunt daţi dispăruţi

Maria, o copilă de 6 ani, şi fratele ei mai mare, Robert, sunt căutaţi în continuare. Băiatul de 11 ani era crescut de bunică, iar familia lui venise din Germania ca să-l sărbătorească de ziua lui. "Suntem distruși. Copii mici. Cu trei copii mici și cu nepoţelul nostru, care l-am crescut de mic copil. Nu am cuvinte să vă spun", mărturiseşte bunica băieţelului dispărut.

Salvatorii au căutat toată ziua posibili supravieţuitori. "Suntem împărţiţi pe echipe mai mulți scafandri și o să căutăm în continuu până găsim victimele", a declarat Giovani Văcărescu, ISU Timiş.

Bărbatul care conducea barca nu avea permis şi consumase alcool

Cel care conducea barca a scăpat de furia apelor. "Niciunul nu avea vestă de salvare. Nu! Păi dar nu erau sub apă dacă aveau!", spune Nicolae Buda, localnic. Potrivit poliţiştilor, bărbatul care conducea barca avea o alcoolemie de 0,31 la mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "S-au speriat şi au căzut toţi". Filmul tragediei de pe Mureş, unde un copil a murit, iar patru persoane sunt date dispărute