Antena Meniu Search
x

Câiniii agresivi, vânduţi ilegal pe Internet. Crescătorii de animale cer şi 2.000 de euro pentru o femelă

Vezi și

Câinii cu potenţial agresiv se vând pe Internet la fel de uşor ca peştii de acvariu. Fără acte şi fără să fie înregistraţi, aşa cum prevede legea. Pentru unii crescători, animalele sunt doar o sursă de profit. Şi îi vând scump, tocmai lăudând abilităţile lor de câini de pază. Doar că viitorii proprietari îi iau de cele mai multe ori ca animale de companie, fără să ştie pericolul.

Chiar dacă ştie că vinde câini periculoşi, omul ar putea jura că nu avem nevoie de acte dacă alegem să cumpărăm un pui. Nici el nu are vreun act. Motivarea sa este şocantă. 

Mai mult, ca să justifice preţul piperat, scoate în evidenţă caracterul agresiv al câinilor. 

O femelă este 2000 de euro, sunt nişte câini foarte scumpi pentru pază, spune un vânzător.

Însă tocmai abilităţile care îi fac animale de pază excelente, îi transformă în câini periculoşi dacă ţinuţi ca simple animale de companie. Scoşi pe stradă fără nicio măsură de protecţie, pot provoca drame. La fel cum s-a întâmplat weekendul trecut la Iaşi, când trei oameni au fost aproape sfâşiaţi de un câine agresiv. În lege scrie clar cum şi cine poate deţine un exemplar dintr-o astfel de rasă.

"Proprietarii câinilor periculoşi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.(...) Accesul câinilor în locurile publice este permis doar dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham de către proprietar.", potrivit OUG 55/2002.

Câinele trebuie înregistrat după vârsta de şase luni şi la 24 de ore de la data dobândirii. Pentru vânzător însă, nu legea şi siguranţa celor din jur e importantă, ci buzunarul propriu. Astfel, e dispus să vândă oricui vine cu bani.

De multe ori, nici cumpărătorii nu conştientizează pericolul. 

Cătălin Cornea, dresor de câini

Sunt tineri care deţin asemenea câini pentru că au văzut în videoclipuri şi dă bine, îşi doresc ca aceşti câini să impresioneze prin atitudine. Iar această atitudine vine prin agresivitate.

Cine nu respectă legea în ceea ce priveşte deţinerea unui câine periculos poate să stea în închisoare chiar şi şase ani. Până acum, însă, puţini au fost cei traşi la răspundere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Câiniii agresivi, vânduţi ilegal pe Internet. Crescătorii de animale cer şi 2.000 de euro pentru o femelă