Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cal legat cu funia de maşină şi tras până la epuizare de un şofer, în Someșu Rece, Cluj. "Săracul, nu mai putea"

Un nou caz de cruzime asupra animalelor stârneşte indignare. Miercuri, un şofer a fost filmat circulând prin localitatea clujeană Someșu Rece, cu un cal legat de maşină. Poliţiştii din Cluj s-au sesizat în urma apariţiei imaginilor pe reţelele de socializare.

de Redactia Observator

la 20.04.2022 , 17:30

Imaginile surprinse de o femeie în localitatea clujeană Someșu Rece stârnesc reacţii de indignare pe un grup de Facebook dedicat protecţiei animalelor. În videoclip se vede cum maşina circulă nestingherită, în timp ce calul e nevoit să alerge în urma autoturismului de care e legat cu o funie. La rândul său, un mânz lăsat liber galopează haotic pe şosea, după maşină.

"Caz văzut azi în Someșul Rece. Mașină pe avarii care mergea cu un cal legat de ea cu o funie de 1-2 m și un mânz lăsat liber în urmă, care mergea în toate direcțiile. Calul săracul a tras să se oprească la un moment fiindcă nu mai putea", a scris femeia pe grupul de Facebook.

Reacţia Poliţiei Cluj, după imaginile cu calul tras de maşină

Vezi și

Poliţia din Cluj s-a sesizat după apariţia imaginilor pe reţelele de socializare. "În cursul zilei de azi, 20 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări, în urma aparației pe o platformă de socializare a unor imagini în care se observă o cabalină legată de un autoturism pus în mișcare. În cadrul verificărilor se vor stabili împrejurările desfășurării incidentului, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, citaţi de Monitorul Cluj.

Cruzimea faţă de animale, sancţionată aspru prin lege

Evenimentele au avut loc deşi cruzimea faţă de animale va fi aspru sancţionată, iar pedepsele vor putea ajunge şi până la 7 ani de închisoare. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în Parlament, iar în curând vom vedea şi primele efecte. Sunt vizate persoanele care schingiuiesc, ucid sau rănesc intenţionat animalele. Vor fi pedepsiţi şi cei care organizează lupte cu sau între animale. Autoritățile speră ca, în acest fel, să scadă cazurile de violență asupra animalelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Cal legat cu funia de maşină şi tras până la epuizare de un şofer, în Someșu Rece, Cluj. "Săracul, nu mai putea"