Antena Meniu Search
x

Fals călugăr, prins după ce a vrut să dea cu maşina peste un jandarm la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Cel mai mare pelerinaj ortodox s-a încheiat cu un incident şocant. Un fals călugăr a fost aproape de a lovi cu maşina un jandarm. Militarul a încercat să-l tragă la răspundere pentru că strângea ilegal donaţii, însă individul a încercat să fugă.

de Redactia Observator

la 16.10.2019, 19:55

Vezi și

Cel mai mare pelerinaj ortodox s-a încheiat cu un incident şocant. Un fals călugăr a fost aproape de a lovi cu maşina un jandarm. Militarul a încercat să-l tragă la răspundere pentru că strângea ilegal donaţii, însă individul a încercat să fugă. Nu a fost singurul episod tensionat. Finalul pelerinajului s-a încheiat cu un număr record de credincioşi veniţi la moaştele Sfintei Parascheva. 

Bărbatul îmbrăcat în haine de călugăr a strâns ilegal donaţii în mulţimea de credincioşi. Când forţele de ordine l-au prins în flagrant a vrut să fugă. S-a urcat în maşină şi a călcat acceleraţia. 

După ce a lovit un autoturism, a fost la un pas să rănească un jandarm care s-a ferit din calea lui în ultimul moment. Într-un final, militarii au reuşit să-l oprească, iar când au venit poliţiştii de la Rutieră falsul călugăr era baricadat în maşină. 

Donaţii legale s-au făcut doar la raclă. Cei mai mulţi pelerini au lăsat între cinci şi zece lei. La o medie de 7 lei, Mitropolia Moldovei a strâns 1.500.000 de lei de la cei 220 de mii de credincioşi. 

Banii vor ajunge la familiile sărace, la cantinele sociale şi la copiii orfani. Ultimul pelerin care a ajuns la raclă a fost Petru. Are doar doi ani şi a venit cu părinţii din Suceava.

Cel mai mare pelerinaj ortodox s-a încheiat cu o procesiune emoţionantă. Preoţii au purtat pe umeri racla. Moaştele Sfintei Parascheva rămân în Catedrala Mitropolitană. Baldachinul de pe esplanadă a fost luat cu asalt de credincioşii care s-au îmbulzit imediat să ia flori.

În cele cinci zile de pelerinaj, pe aici au trecut peste 200.000 de pelerini veniţi din toată ţara. Cel mai mult s-a aşteptat 22 de ore la coadă, însă nimic nu i-a făcut pe pelerini să se oprească din drumul lor spre racla unde se aflau moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

A fost un record şi la încăsări. Doar pe suvenire, credincioşii au lăsat peste 4 milioane de lei. La hoteluri și pensiuni, unde gradul de ocupare a fost de 100%, încasările au sărit de 2.500.000 de lei, în cele cinci zile de pelerinaj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fals călugăr, prins după ce a vrut să dea cu maşina peste un jandarm la pelerinajul de Sfânta Parascheva