Antena Meniu Search
x

Calvarul trăit de o româncă recrutată prin metoda "loverboy". Doi soţi au obligat-o să se prostitueze timp de 12 ani în Italia şi Elveţia

O tânără a trecut printr-un adevărat coşmar timp de 12 ani, fiind obligată de o femeie şi soţul ei, care a decedat între timp, să se prostitueze în Italia şi Elveţia. Au obţinut peste 100.000 de euro de pe urma ei. 

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 22:19

Calvarul trăit de o româncă recrutată prin metoda "loverboy". Doi soţi au obligat-o să se prostitueze timp de 12 ani în Italia şi Elveţia
Calvarul trăit de o româncă recrutată prin metoda "loverboy". Doi soţi au obligat-o să se prostitueze timp de 12 ani în Italia şi Elveţia - Shutterstock

Potrivit DIICOT, femeia exploatată a fost recrutată de bărbat în anul 2010, prin metoda loverboy, fiindu-i indusă falsa impresie că îşi va întemeia o familie împreună cu el.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, potrivit Agerpres.

Calvarul a durat 12 ani

"În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2010 - 2022, persoana bănuită, împreună cu soţul său (decedat în anul 2022), ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Italiei şi al Elveţiei, o persoană vătămată, obţinând în acest mod venituri de peste 100.000 de euro. Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia şi adăpostită în diverse locaţii, inducându-i-se ideea că practicarea prostituţiei este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma şi Sardinia. De asemenea, persoanei vătămate i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienţilor sau obligată să practice prostituţia în spaţiile închiriate în acest scop. Sumele obţinute în această modalitate ar fi fost însuşite în totalitate de către persoana bănuită şi soţul său, fiind remise personal de către persoana vătămată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar, ulterior, utilizate pentru achiziţionarea unor imobile, în judeţul Dolj", informează DIICOT.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, pentru a determina continuarea practicării prostituţiei de către persoana vătămată, cel care a recrutat-o ar fi folosit diferite metode de inducere în eroare, şantaj sau constrângere psihică, constând în ameninţarea cu suprimarea vieţii, în cazul refuzului de a continua să se prostitueze.

Femeia, cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile

În urma unor percheziţii efectuate, miercuri, la locuinţele femeii de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanţe doveditoare ale unor transferuri bancare şi alte înscrisuri cu caracter probatoriu. Anchetatorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra celor două imobile, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziţionate cu sume provenite din comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus faţă de persoana bănuită măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Calvarul trăit de o româncă recrutată prin metoda "loverboy". Doi soţi au obligat-o să se prostitueze timp de 12 ani în Italia şi Elveţia