Antena Meniu Search
x

Video CAMERA ASCUNSĂ. Elevii au ajuns să se drogheze cu o substanță care ar trebui să îi scape de fumat. Supradoza poate fi fatală

Pericol la plic pentru elevii din Bucureşti. Tot mai mulţi adolescenţi ajung în stare gravă la spital din cauza plicurilor cu nicotină. Substanţele sunt destinate teoretic celor care vor să se lase de fumat. Practic însă adolescenţii le testează pentru senzaţii tari. Medicii atrag atenţia că supradoza poate fi fatală. 

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 20:16

Vezi și

Elev: Sunt nişte pliculeţe care se bagă sub gingie şi intri intr-o stare de ameţeală şi nu mai ştii de tine.

Aşa descriu mai mulţi elevi din Bucureşti senzaţia pe care o oferă plicurile cu nicotină pouch. O gaşcă de băieţi ne vorbeşte despre un fenomen nou în şcoli: foarte mulţi dintre colegii lor le consumă în pauze sau după ore.

Elev: Se găseşte în mai multe gramaje şi unele sunt mai tari ca altele, şi unii copii pur si simplu iau gramajul prost şi li se face rău şi vomită. Ele au scopul de a te lasă de fumat, mulţi nu il folosesc in scopul asta, multi il folosesc fara creier.

Reporter: Ai încercat vreodată?

Elev: Da.

Reporter: Cum simţi, ce efect au?

Elev: Te relaxează. Depinde ce gramaj foloseşti şi contează dacă fumezi, dacă nu fumezi. Dacă nu fumezi te ia ameţeala, îţi vine rău.

Reporter: Cat de scumpe sunt? Îşi permite oricine?

Elev: Da, nu sunt foarte scumpe. 20,30 lei.

Reporter: Unde le găseşti?

Elev: Pe net, sunt si magazine.

Într-un de magazin din Capitală ne-a întâmpinat un tânăr. Ne prezintă oferta, multe modele cu diferite arome: mentă, căpşuni sau wiskey.

Comerciant: Nicotină ia contact, intră în organism prin salivă, și anulează poftă de fumat. Pe lângă fumat, datorită sau din cauza concentrației prea mare de nicotină, îţi poate oferi și o stare ușoară de amețeală sau relaxare. Cei care vomită sunt nefumătorii, sunt mulți care vor să încerce aud de ele și încearcă cum sunt.

Plicurile pot fi cumpărate inclusiv online

Teoretic, produsele ar trebui să se vândă doar celor care au peste 18 ani. Practic, tinerii spun că fac rost de buletine false şi au acces oricând la plicuri. Sau şi mai simplu le comandă de pe internet. Medicii atrag atenţia profesorilor şi mai ales părinţilor să si supravegheze cu atenţie copiii. Nicotina le poate provoca intoxicaţii grave.

Marius Chipurici, toxicolog: Intoxicațiile acute au o componentă digestivă cu greţuri, vărsături. Puls neregulat, hipertensiune arterială. Având în vedere că există 20 de pliculețe într-o cutie, există posibliatea de a ingera maxim un gram de nicotină pură, ceea ce poate duce la moarte prin convulsie.

Un miligram de nicotină administrat sub limbă are un efect de cinci sau chiar şase ori mai mare decât administrarea orală a substanţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » CAMERA ASCUNSĂ. Elevii au ajuns să se drogheze cu o substanță care ar trebui să îi scape de fumat. Supradoza poate fi fatală