Antena Meniu Search
x

Video Camion jefuit în București cu metoda "Cascadorii", brevetată de clanul Duduianu. Momentul în care hoții acționează a fost filmat

Trei bărbaţi au fost prinşi în flagrant, în Bucureşti, în timp ce furau haine în valoare de 50.000 de lei, dintr-un camion. Aceştia au folosit o metodă inspirată de cea brevetată de clanul Duduianu şi devenită celebră sub numele de "Cascadorii". Mai exact, furau marfă din camionul aflat în mers. De această dată, se pare că hoţii erau mână în mână cu şoferul care a fost reţinut şi el. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 09.08.2023, 14:45

Vezi și

Pe drum, bărbații urcați in camion desfăceau coletele cu marfa și le pregăteau pentru a fi mutate într-o altă mașină. Pe traseu, camionul a oprit din nou. Acolo, al patrulea complice urma să preia bunurile cu un autoturism. În total, aproape 400 de haine au fost încărcate în saci, pentru a fi furate.

Polițiștii au blocat mașina și i-au prins pe bărbați, iar în timpul controlului, au găsit hainele. Întreg prejudiciul, de aproape 10.000 de euro, a fost recuperat și a ajuns înapoi la proprietar.

Cercetările au arătat că bărbații nu au fost la prima abatere de acest fel și că, în trecut, au mai desfășurat acțiuni similare. 

Cei patru au fost reținuți, iar un judecător va decide dacă vor fi plasați în arest preventiv.

Pe acelaşi subiect

Ce spune Poliția Capitalei

"În noaptea de 7/8 august 2023, în jurul orei 04.30, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani, care ar fi sustras, dintr-un autocamion, mai multe articole de îmbrăcăminte, ce erau destinate unui magazin din Sectorul 3. Bănuiții ar fi fost sprijiniți în activitatea infracțională de un al patrulea bărbat, de 27 de ani, depistat și acesta la scurt timp de la comiterea faptei. Cei patru bărbați au fost imobilizați și conduși la audieri", a transmis, miercuri, Poliția Capitalei.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în baza unei înțelegeri prealabile, în noaptea de 7/8 august, în jurul orei 03.30, bărbatul de 31 de ani, șoferul camionului deținut de o societate comercială cu profil de transport, după preluarea mărfii dintr-un depozit situat în județul Ilfov, s-a întâlnit pe traseul de deplasare cu ceilalți trei, împrejurare în care, într-o stație de alimentare carburant, prin evitarea sigiliilor, bărbații de 23 și 27 de ani au pătruns în compartimentul în care se găseau bunurile. Astfel, în timp ce camionul se deplasa către destinație, cei doi au desfăcut mai multe colete cu marfă și au sustras din interiorul acestora aproximativ 400 de obiecte vestimentare, bunuri pe care le-ar fi încărcat în saci. Din cercetări, s-a mai stabilit că, pe tot traseul până la destinație, camionul a fost însoțit de un autoturism condus de bărbatul de 24 de ani. În momentul ajungerii în zona magazinului, șoferul camionului ar fi oprit pe o stradă, iar bănuiții ar fi mutat sacii în autoturism, după care ar fi părăsit zona. Astfel, după ce s-a pus în mișcare autoturismul în care se aflau bănuiții de 23 și 24 de ani, precum și bunurile sustrase, acesta a fost blocat în trafic și oprit de polițiști. La controlul efectuat asupra mașinii, au fost găsite bunurile sustrase de cei patru bănuiți. Prejudiciul în valoare de aproximativ 50.000 de lei a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că, în zilele de 27 iulie 2023 și 1 august 2023, bărbații de 23, 27 și 31 de ani ar fi sustras articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei, în timp ce acestea erau transportate de la același depozit la diferite centre comerciale din Capitală. În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de către Secția 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Camion jefuit în București cu metoda "Cascadorii", brevetată de clanul Duduianu. Momentul în care hoții acționează a fost filmat