Antena Meniu Search
x

Video Campionii României la rugby, blocaţi în Africa de Sud din cauza variantei Omicron, vor fi aduşi acasă cu o aeronavă TAROM. Cu ei mai vin şi alţi români

Campionii României la rugby, blocaţi în Africa de Sud din cauza apariţiei tulpinii Omicron, vor fi aduşi acasă cu o aeronavă TAROM. Cu ei mai vin şi alţi români, aflaţi în aceeaşi situaţie. Vor sta în carantină două săptămâni şi vor fi testaţi atât la urcarea în avion cât şi la sosirea în ţară. Azi, încă o ţară africană a fost introdusă pe lista cu risc epidemiologic ridicat.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.11.2021, 11:55

Vezi și

După un turneu de două săptămâni în Africa de Sud, sportivii români, zimbrii din Baia Mare, erau aproape cu bagajele la uşă când au fost întorşi din drum. Pe 11 decembrie ar fi trebuit să dispute finala Cupei României. Cel mai probabil, meciul va fi amânat. Apariţia noii tulpini de COVID le-a dat planurile peste cap, chiar dacă testele lor au ieşit negative.

Eugen Apjok, antrenorul echipei: Am aflat că toate zborurile companiei cu care trebuia să zburăm noi sunt anulate. 

Deşi în zona în care se află ei nu au fost încă depistate cazuri cu noua tulpina, echipa băimăreană a rămas blocată în Bloemfontein. 32 de oameni cu totul. 

Eugen Apjok, antrenorul echipei: Aici, unde suntem noi, în oraş, e linişte, nu sunt probleme cu cazurile de COVID.

Pe acelaşi subiect

Călin Matei, președintele echipei CSM Baia Mare: Dorm în acelaşi hotel, nu sunt blocaţi pe aeroport. La noi, cam toţi sunt vaccinaţi.  

Pentru că azi le-au expirat azi vizele de şedere, autorităţile africane le-au prelungit în regim de urgenţă. Abia la miezul nopţii va pleca o aeronavă după ei. 

Marius Popescu, purtător de cuvânt Tarom: Estimăm că undeva în cursul serii de mâine ca aeronava să aterizeze în Africa de Sud şi ulterior se va întoarce către Bucureşti şi Baia Mare tot la fel în cursul zilei de poimâine. 

Raed Arafat, şeful DSU: Nu sunt probleme pe linie medicală. Vor fi testaţi înainte să urce, şi vor fi testaţi când ajung şi vor intra şi în carantină. 

14 zile mai exact, într-o pensiune sau un hotel cu aviz de la DSP. Vor putea ieşi din carantină, dacă în a opta zi testele PCR sunt negative.

Alţi şapte români au cerut ajutor să revină în ţară

Peste noapte, încă şapte români au cerut ajutor să revină în ţară. Şi ei vor fi carantinaţi. 

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe: Toată lumea este în regulă. Au mai existat încă 7 cetăţeni români care nu fuseseră notificaţi, dar au reuşit deja să se planifice pe zboruri comerciale. 

Cu încă 50 de locuri libere în aeronavă, autorităţile de la noi au activat mecanismul de protecţie civilă ca să poată prelua şi cetăţeni din alte state europene. În continuare, cetăţenii non-UE care vin din ţările cu risc nu vor putea intra în România. Iar azi încă o ţară a fost adăugată pe lista roşie - Malawi. 

Raed Arafat, şeful DSU: Normal că este o interdicţie temporară. În final tulpina va ajunge peste tot. Asta nimeni nu va putea să oprească. 

Pentru că deocamdată nu se cunosc suficiente date despre noua tulpină, măsuri noi ar putea fi impuse oricând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Campionii României la rugby, blocaţi în Africa de Sud din cauza variantei Omicron, vor fi aduşi acasă cu o aeronavă TAROM. Cu ei mai vin şi alţi români