Antena Meniu Search
x

Video Când se întoarce România la normalitate și ce restricții ar putea fi ridicate curând? Guvernul pregăteşte relaxarea măsurilor privind combaterea pandemiei

Săptămâna aceasta am putea afla când renunţăm la starea de alertă. Guvernul pregăteşte relaxarea măsurilor privind combaterea pandemiei, în perioada următoare, iar o parte dintre restricţiile existente în prezent vor dispărea. 

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 17:48

Vezi și

Una dintre cele mai importante măsuri care ar putea intra în vigoare este aceea că purtarea măştii de protecţie în aer liber nu va mai fi obligatorie, adică va rămâne doar ca recomandare. 

România a intrat în stare de alertă în urmă cu un an şi nouă luni, imediat după ridicarea stării de urgenţă.

Este greu de spus o dată exactă și vom renunța la starea de alertă. Cert este că autoritățile poartă discuții, însă decizia depinde de numărul de infectări din fiecare zi și de numărul persoanelor internate la ATI.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că acest număr ar putea scădea în următoarele 7-10 zile. Asta înseamnă că ne putem gândi la măsuri de relaxare care ar putea intra în vigoare la începutul lunii martie.

Pe lângă eliminarea măștii de protecție reprezentanții HoReCa și organizatorii de evenimente spun că e foarte important să se redeschidă barurile, cafenelele, restaurantele și cluburile la capacitate maximă, fără restricție de ore. Își doresc aceștia și reluarea evenimentelor și posibilitatea ca acestea să fie realizate fără limită maximă de participanți.

Alexandru Rafila spunea astăzi că renunțarea la starea de alertă nu înseamnă că nu vom mai sta în izolare dacă am fost depistați pozitiv sau dacă avem simptome.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Când se întoarce România la normalitate și ce restricții ar putea fi ridicate curând? Guvernul pregăteşte relaxarea măsurilor privind combaterea pandemiei