Canicula vă dă bătăi de cap? Iată alimentele care răcoresc
A venit vara şi odată cu ea şi căldura excesivă, aşa că este foarte important să ştim ce să mâncăm pentru a ajuta organismul să reziste la caniculă
A venit vara şi odată cu ea şi căldura excesivă, aşa că este foarte important să ştim ce să mâncăm pentru a ajuta organismul să reziste la caniculă
Conform unei teorii, există cinci tipuri de alimente: fierbinţi, calde, neutre, răcoroase sau reci, iar aceste calităţi ale lor n-au absolut nicio legătură cu efectul tactil, ci cu faptul că, după ce le digeram, simţim că ne răcoresc sau, dimpotrivă, ne încălzesc.
Fructe şi legume "fierbinţi": Deşi când este cald suntem sfătuiţi să ne înfruptăm mai degrabă cu fructe şi legume proaspete, multe dintre acestea, cum ar fi afinele, varza, ceapă, merele, gutuile, prazul şi morcovii, au efect invers celui aşteptat, ele făcând parte din categoria alimentelor care induc senzaţia de cald.
În schimb, ar trebui să reţineţi următoarea lista de alimente, numai bune de introdus în meniul zilelor de vară:
Infuzia de mentă: Medicii recomandă ceaiul călduţ, iar dintre toate tipurile de infuzii, menta are efectul răcoros cel mai rapid.
Pepenele galben: Reglează temperatura corpului, conţine potasiu şi betacaroten, cu efect antiimbatranire, iar parfumul lui ispititor creează o senzaţie de răsfăţ şi bunădispoziţie.
Brânză de vaci: E prietenoasă cu silueta, se digeră uşor, iar calităţile ei de aliment "rece" o recomanda ca ingredient în reţetele de încercat când aerul dogoreşte.
Porumbul: Dacă mori de cald, ronţăie fără grijă o bucată de porumb fiert. E hrănitor, tine de foame şi-ţi asigura necesarul de fibre. Pentru un gust rafinat, adauga porumb în salatele tale preferate.
Citronada: Un deliciu din lămai si portocale proaspăt stoarse, apa nu foarte rece şi un strop de miere îţi poate însoţi şi răcori momentele de relaxare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰