Antena Meniu Search
x

Video Cantonament încheiat pe patul de spital. 14 elevi ai unei tabere de fotbal au făcut toxiinfecţie după ce au mâncat prânzul la o pensiune în Argeş

Cantonamentul mai multor elevi înscrişi la o şcoală cu profil sportiv din Capitală s-a încheiat pe patul de spital. Adolescenţii erau cazaţi la o pensiune din judeţul Argeş, iar imediat după masă aceştia au început să se simtă din ce în ce mai rău. Alarmat, profesorul coordonator a sunat imediat la 112. Copiii au fost transportaţi de urgenţă la unitatea medicală, cu semne clare de toxiinfecţie alimentară. Întrebat despre incident, proprietarul pensiunii a negat totul. 

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 08:53

Vezi și

14 copii erau cazaţi la pesiunea din localitatea argeşeană Săticu de Sus, într-o tabără de fotbal. Înfometaţi după un antrenament greu, elevii s-au grăbit să ia prânzul, însă, imediat după masă aceştia au început să acuze dureri puternice de stomac, greaţă şi vărsături. Speriat, antrenorul a dat alarma. 

Mihai Dragomirescu purtător de cuvânt - SAJ Argeș: Paisprezece copii erau, zece cu forme uşoare, patru cu forme medii. 

Mai multe ambulanţe i-au transportat pe copii de urgenţă la spital pentru investigaţii. 

Mihăilă Fecior Alina, medic spital: Copiii sunt puşi la reechilibrare hidroelectrolitică. S-au prezentat pentru vărsături şi scaune diareice, majoritatea lor. În momentul ăsta copiii ajunşi la noi sunt stabili.

Părinţii au venit pentru a fi alături de copiii lor

De pe patul de spital, micii fotbalişti şi-au sunat părinţii, care au mers sute de kilometri pentru a fi alături de copiii lor. Întrebat de incident, proprietarul pensiunii a încercat să dea vina pe antrenamentele elevilor.  

Reprezentant pensiune: Febră... ei sunt copii care joacă fobal şi din ce ştiu eu după duş nu se usucă foarte bine. Eu aşa ştiu, din ce am vorbit cu domnul medic.

Mai mult, contrar celor spuse de medici, patronul a susţinut că numărul victimelor ar fi mult mai mic.

Patronul neagă orice acuzaţie 

Reprezentant pensiune: Nu, nu...unul sau doi au fost, vă spun eu sigur.

Şi ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, bărbatul s-a prefăcut că situaţia nu ar fi existat. 

Reprezentant pensiune: Nu avem niciun incident de genul. 

Elevi au rămas internaţi pentru investigaţii şi tratamente şi urmează ca probele recoltate de la aceştia să arate de la ce anume s-au îmbolnăvit.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cantonament încheiat pe patul de spital. 14 elevi ai unei tabere de fotbal au făcut toxiinfecţie după ce au mâncat prânzul la o pensiune în Argeş