Antena Meniu Search
x

Munţi de zăpadă după ninsori, în Capitală. Pietonii şi şoferii fac slalom printre nămeţi şi bălţi

Munţi de zăpadă gri, bălţi la fiecare trecere de pietoni şi trotuare murdare pe care pietonii se feresc să meargă.

Vezi și

Munţi de zăpadă gri, bălţi la fiecare trecere de pietoni şi trotuare murdare pe care pietonii se feresc să meargă. Este peisajul pe care-l prezintă Capitala, după trei zile de ninsori şi ger. Încă mai sunt trotuare care nu au fost curăţate, iar nămeţii de la colţul străzilor au devenit obişnuinţă.

De la kilometrul zero până la periferie, fără excepţie, trotuarele şi străzile Bucureştiului sunt un coşmar pentru pietoni şi şoferi. Se lucrează la curăţarea lor, dar rezultatele sunt greu de văzut. 

Cu paşi mărunţi şi nesiguri, oamenii fac slalom printre bălţi şi zăpada plină de noroi, în speranţa că nu vor aluneca pe gheaţa formată de ţurţurii prăbuşiţi pe asfalt.

Foarte aproape de centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineau, pietonii practic nu mai au pe unde să treacă. Pe unul dintre trotuare sunt afişe cu "Atenţie, cade tencuiala!", iar pe celălalt circulaţia este blocată, pentru că se lucrează la curăţarea ţurţurilor.

Cu aceleaşi rute ca şi înainte de viscol, angajaţii firmelor de salubritate nu deviază de la atribuţiile de serviciu. 

Cel mai greu este pentru cei care se grăbesc să ajungă la o staţie de metrou, tramvai sau autobuz.

Deşi utilajele pentru topirea zăpezii funcţionează la capacitate maximă, sunt prea puţine pentru cantitatea adunată zilnic de pe străzi. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei:

Capacitatea unui astfel de utilaj este de 10 metri cub pe oră.

O mână de ajutor au dat zilele trecute jandarmii care au curăţat curţile spitalelor, dar şi sportivii de la CSM Bucureşti.

Autorităţile locale declarau, zilele trecute, că zăpada ar putea fi curăţată, în totalitate, în următoarele două săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Munţi de zăpadă după ninsori, în Capitală. Pietonii şi şoferii fac slalom printre nămeţi şi bălţi