Antena Meniu Search
x

Video Capitala, plină de semne cu "Atenţie, cade tencuială!". Clădirile cu risc seismic sunt tot mai multe, dar primăria face reabilitări o dată la câţiva ani

Capitala este tot mai plină de buline roşii. De la un an la altul, lista imobilelor cu risc seismic creşte. Acum, peste 400 de blocuri şi case sunt în clasa I de risc seismic. Deşi din imobile cad bucăţi, 
primăria reface doar câteva pe an. Proprietarii se apără de amenzi sau de tragedii cu afişe în care îi avertizează pe trecători să ocolească zona.  

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 21:08

Vezi și

"Atenţie, cade tencuială!" "Vă rugăm ocoliţi!" sau "Nu treceţi!" sunt singurele avertismente care îi protejează pe pietoni.  

Capitala este plină de semne cu "Atenţie, cade tencuială!"

Trecător: Sincer, nici nu l-am văzut. Ar fi trebuit cumva marcat vizibil pentru că eu nu l-am zărit si bănuiesc că mai sunt trecători care pot trece fără să-l observe şi înseamnă că e un pericol. 

Reporter Observator: Pe această clădire veche de peste 130 de ani, proprietarul a pus de trei ori anunţul: "Atenţie, cade tencuiala". Construcţia este deţinută jumătate de Primăria Capitalei şi jumătate de acest proprietar privat. Însă până acum nu a intrat în consolidare.

Pe acelaşi subiect

Locuitor al unei clădiri cu bulină: Nu se face nimic! Nu vedeţi? Au mai picat bucăţi de tencuială de aici? Da, normal. 

Peste 400 de clădiri cu risc seismic

Clădirile cu bulină roşie sunt un pericol şi fără un seism. 

Reporter Observator: Oficial în Bucureşti sunt aproape 400 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. Din 2021 şi până acum, numărul clădirilor cu bulină rosie a crescut la peste 400. Una dintre dovezi este chiar aici: pe lângă bulină roşie filmată acum doi ani, acum a mai apărut una nouă. 

Gabriela Florescu, locuitor în cladire cu bulină: Are bulină roşie. Nu aş putea să spun exact anul, dar e din perioada interbelică. Cum e? Hai înăuntru. 

Primăria nu se grăbeşte să reabiliteze imobilele

În ultimii 30 de ani, primăria a reablitat 27 de imobile. Acum sunt deschise doar trei şantiere, iar pentru anul viitor sunt programate încă 15. Cum se aleg blocurile ce vor fi consolidate?

Răzvan Munteanu, director AMCCRS: Discutăm de o metodă foarte simplă: primul venit, primul servit. Atunci când avem documentele complete am introdus imobilele în programul de consolidare. 

Această femeie locuieşte de trei ani în locuinţă de necesitate. De un an ar fi trebuit să revină acasă doar că lucrările nu sunt gata. 

Mariana Dragomir, proprietar bloc club A: Eu aici am pus suflet, eu aici am muncit toată viaţa mea. Am făcut investiţii.  Eu şi la ora actuală am bagaje nedesfăcute de când m-am mutat pentru că una e când e casa ta, alta e când e casa altuia. 

Primăria Capitalei spune că abia în 2024 va avea o analiză completă a clădirilor cu risc seismic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Capitala, plină de semne cu "Atenţie, cade tencuială!". Clădirile cu risc seismic sunt tot mai multe, dar primăria face reabilitări o dată la câţiva ani